Σταθερά πρώτο στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ στην Γερμανία

17/09/17 • 12:29 | UPD 17/09/17 • 12:29

Η δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, παρουσιάζει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/ CSU) να έχουν ποσοστό 36% #ΕΤ

Μία νέα δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στη Γερμανία, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, σύμφωνα με την οποία τα δύο μεγάλα γερμανικά κόμματα, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/ CSU ) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχουν απώλειες, ενώ αντιθέτως το ακροδεξιό -λαϊκιστικό Κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) σημειώνει άνοδο.

Η δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, παρουσιάζει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/ CSU) να έχουν ποσοστό 36% (-1% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 22% (-2%). Σημειώνεται ότι για τους δεύτερους είναι το χαμηλότερο το οποίο έχει καταγραφεί από την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς σε υποψήφιο καγκελάριο τον Ιανουάριο.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με ποσοστό 11% (+2%).

Ακολουθούν η Αριστερά (Die Linke) και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με ποσοστό 9% (+1% αμφότερα ) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) με 8% (αμετάβλητο).