Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον σεισμό 8,4 Ρίχτερ στο Μεξικό

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον σεισμό 8,4 Ρίχτερ στο Μεξικό

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,4 βαθμών που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής είναι πως εκδόθηκε προειδοποιητική οδηγία για τσουνάμι.

Και η αυτόματη λύση του EMSC κατέγραψε τον σεισμό στα 8,1 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 72χλμ.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

https://www.youtube.com/watch?v=o6FSBq07vto

Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. To Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ κάνει μάλιστα λόγο για μέγεθος 8,2 Ρίχτερ.

Temblor en CDMX 07/09/2017  Columna del Ángel de la Independencia en México.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Κόσμος βγήκε στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού

Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών.

Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η προειδοποίηση για τσουνάμι

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QxTrBPWqNBg

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version