Συναγερμός στην Βρετανία: : Εκκενώθηκε σταθμός τρένου στο Λονδίνο – Αποκλείστηκε αεροδρόμιο στο Λίβερπουλ [εικόνες & βίντεο]

29/08/17 • 22:26 | UPD 29/08/17 • 22:55

Στην εκκένωση του σταθμού Euston προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία του Λονδίνου, μετά από αναφορές για ύποπτο πακέτο, το οποίο «έβγαζε καπνούς».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της ειδικής ομάδας απενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών, η οποία βρίσκεται στο σημείο και εκτιμά αν πρόκειται για βόμβα, η για κάτι άλλο.

«Ενα ηλεκτρικό αντικείμενο προκάλεσε μια μικρή έκρηξη στο σταθμό. Κανείς δεν τραυματίστηκε», αναφέρει η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Όπως έγινε γνωστό επισήμως, τελικά ήταν ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο προκάλεσε μικρή έκρηξη μέσα σε τσάντα.

 

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο κατά την άφιξη του Βέρτζιλ βαν Ντάικ της Λίβερπουλ

Σχεδόν ταυτόχρονα, στο Λίβερπουλ οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του αεροδρομίου Τζον Λένον, στο οποίο αναμενόταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κόκκινων» Βέρτζιλ βαν Ντάικ, για λόγους ασφαλείας.

Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, κατά την άφιξη της πτήσης του Ολλανδού ποδοσφαιριστή επικράτησε φρενίτιδα ανάμεσα στους χιλιάδες οπαδούς που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, την ίδια στιγμή που είχαν αναφορές για ύποπτο αντικείμενο.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, είχαν ειδοποίηση για ύποπτο αντικείμενο, το οποίο ελέγχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον το περιστατικό θεωρείται λήξαν, ενώ το Τζον Λένον επιστρέφει στον κανονικό ρυθμό λειτουργία του.