Μια ακόμη σύλληψη για την επίθεση στη Βαρκελώνη – Ανθρωποκυνηγητό για το μακελάρη

18/08/17 • 10:16 | UPD 18/08/17 • 10:16

Όπως μετέδωσε το καταλανικό ραδιόφωνο έγινε μια ακόμη σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη. Η σύλληψη έγινε στην πόλη Ριπόλ της Καταλονίας.

Ωστόσο, ελεύθερος εξακολουθεί να βρίσκεται ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη που με ένα λευκό βαν σκότωσε 13 ανθρώπους στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη.

Όπως διευκρίνισε η αστυνομία ο οδηγός του λευκού βαν μετά την επίθεση διέφυγε πεζή και παραμένει ασύλληπτος.

Αντίθετα οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει δύο άτομα, τον Ντρις Ουκαμπίρ από το Μαρόκο στο όνομα του οποίου φέρεται να νοικιάστηκε το όχημα, και έναν Ισπανό από τον θύλακα της Μελίγια για τον οποίο δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία της ταυτότητάς του.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν ο οδηγός του βαν να είναι ο 18χρονος αδερφός του Ουκαμπίρ, Μούσα, ο οποίος κατά τις ίδιες πληροφορίες υπέκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η επίθεση στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με την El Pais στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Kiwi υπάρχει ένα προφίλ με το όνομα Μούσα Ουκαμπίρ στο οποίο γίνονται αναφορές σε σφαγή απίστων. Αν το προφίλ είναι πραγματικό τότε είναι πιθανό ο 18χρονος να είναι ο πραγματικός δράστης καθώς την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στη Βαρκελώνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Όσο για τον Ντρις Ουκαμπίρ πληροφορίες τον θέλουν να έχει παραδοθεί σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ριπόλ, 65 μίλια βόρεια της Βαρκελώνης υποστηρίζοντας ότι ο αδερφός του υπέκλεψε την ταυτότητά του.
Ωστόσο οι αστυνομικοί μέχρι στιγμής λένε ότι και οι δύο συλληφθέντες, ο Ντρις Ουκαμπίρ και ο Ισπανός που συνελήφθη στη Μελίγια, σχετίζονται με την υπόθεση.

Από τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Βαρκελώνη διευκρινίστηκε επίσης ότι ο άνδρας ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου δεν σχετίζεται με την τρομοκρατική αυτή επίθεση στην Ισπανία.

Δημοφιλή