Εννιάχρονος έστειλε επιστολή στη NASA για να προσληφθεί ως «προστάτης του γαλαξία» [εικόνα]

05/08/17 • 15:15 | UPD 05/08/17 • 15:15

Μπορεί να είναι μόλις εννέα ετών αλλά φαίνεται πως έχει αποφασίσει ότι θέλει να προφυλάξει τον γαλαξία!

Ο Τζακ Ντέιβις αποφάσισε να στείλει επιστολή για να εργαστεί στη NASA ως «υπεύθυνος προστασίας του πλανήτη» μετά και από την αγγελία που ανέβηκε στο διαδίκτυο. Ο μικρός εξηγεί πως θέλει να κάνει αίτηση επειδή του ταιριάζει πολύ αυτή η δουλειά. Μάλιστα, υπέγραψε ως «Guardian οf Galaxy» δηλαδή «φύλακας του γαλαξία».

Ο εννιάχρονος έλαβε μάλιστα απάντηση από την NASA συγχαίροντας τον για το ενδιαφέρον του και εξηγώντας του τη σπουδαιότητα αυτής της θέσης.

Αναλυτικά η επιστολή του… φύλακα του γαλαξία (που είναι γραμμένη με μολύβι σε χαρτί):

«3 Αυγούστου, 2017

Αγαπητή NASA,

Ονομάζομαι Τζακ Ντέιβις και θα ήθελα να κάνω αίτηση για την θέση του «υπευθύνου για την προστασία του πλανήτη». Μπορεί να είμαι εννέα ετών αλλά πιστεύω πως θα ταίριαζα για την δουλειά. Ένας από τους λόγους είναι πως η αδελφή μου λέει πως είμαι εξωγήινος.

Επίσης έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες για τους εξωγήινους και το διάστημα, που θα μπορούσα να δω. Έχω επίσης δει την σειρά Marvel Agents of Shield και ελπίζω να δω την ταινία Men in Black. Είμαι πολύ καλός στα βιντεοπαιχνίδια. Είμαι νέος, συνεπώς μπορώ να μάθω να σκέφτομαι σαν εξωγήινος.

Με εκτίμηση,

Τζακ Ντέιβις

Προστάτης του Γαλαξία

Τετάρτη Δημοτικού».

Και η απάντηση της NASA:

«Αγαπητέ Τζακ,

Έμαθα ότι είσαι ένας «Προστάτης του Γαλαξία» και πως ενδιαφέρεσαι να γίνεις ένας «υπεύθυνος για την προστασία του πλανήτη» της NASA. Αυτό είναι υπέροχο!

Η θέση μας για την προστασία του πλανήτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική. Πρόκειται για την προστασία της Γης από μικροσκοπικά μικρόβια όταν φέρνουμε πίσω δείγματα από τη Σελήνη, από αστεροειδείς και από τον Άρη. Έχει να κάνει επίσης με την προστασία άλλων πλανητών και φεγγαριών από τα δικά μας μικρόβια καθώς εξερευνούμε υπεύθυνα το ηλιακό μας σύστημα.

Πάντα ψάχνουμε για λαμπρούς μελλοντικούς επιστήμονες και μηχανικούς για να μας βοηθούν, έτσι ελπίζω να διαβάσεις σκληρά και να τα πας καλά στο σχολείο. Ελπίζουμε να σε δούμε εδώ στη NASA μία από αυτές τις μέρες!

Με εκτίμηση,

Dr. James L. Green,

Διευθυντής, Τμήμα Επιστήμης των Πλανητών». 

When 4th grader and self-proclaimed “Guardian of the Galaxy”, Jack, wrote to us about applying for a job, we replied: http://go.nasa.gov/2ffZnDK

Posted by NASA – National Aeronautics and Space Administration on Freitag, 4. August 2017

 

Δημοφιλή