Παρανάλωμα του πυρός ο 337 μέτρων πύργος Torch Power στο Ντουμπάι [εικόνες και βίντεο]

04/08/17 • 10:22 | UPD 04/08/17 • 10:22

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένας από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών, ο Torch Power στο Ντουμπάι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για εγκλωβισμένους ή για το πώς ξέσπασε η φωτιά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σε ένα από τα μεγαλύτερα κατοικίσιμα κτήρια της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίας του Ντουμπάι ανέφερε ότι το «κτίριο εκκενώθηκε επιτυχώς» συμπληρώνοντας ότι πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά, κάτι που είναι πολύ δύσκολο λόγω του μεγάλου ύψους στο οποίο πρέπει να επιχειρήσουν και της έκτασης της πυρκαγιάς.

Στο ίδιο κτίριο είχε ξεσπάσει ξανά πυρκαγιά το 2015, χωρίς τότε να υπάρξουν θύματα.

«Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά κι από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο», δήλωσε χαρακτηριστικά ένοικος του πύργου των διαμερισμάτων. Η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τον ίδιο ένοικο η προσπάθεια κατάσβεσης άρχισε να έχει αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες.

Σε βίντεο φαίνεται πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η φωτιά σε μία κάθετη λωρίδα από διαμερίσματα στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται στην εύπορη περιοχή της Μαρίνας στο Ντουμπάι. Από την φωτιά μάλιστα άρχισαν να πέφτουν φλεγόμενα κομμάτια από ψηλά, ωστόσο η πυροσβεστική πρόλαβε και έθεσε υπό έλεγχο την φωτιά πριν γίνει ανεξέλεγκτη.

Δημοφιλή