Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του προξενείου της Κίνας στο Λος Άντζελες και αυτοκτόνησε

02/08/17 • 14:47 | UPD 02/08/17 • 14:47

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου που στεγάζει το κινεζικό προξενείο στο Λος Άντζελες το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια αυτοκτόνησε μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Αρκετές σφαίρες χτύπησαν την κινεζική πρεσβεία, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί», είπε ο αστυνομικός Μάικλ Λόπεζ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο δράστης βρέθηκε νεκρός αφού έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

Το κινεζικό προξενείο εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός και ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια του κτιρίου και των διπλωματών που εργάζονται σ’ αυτό. Η Κίνα επίσης ζήτησε από τις ΗΠΑ να εξακριβώσουν το τί έγινε ακριβώς.

Οι αρχές δεν ταυτοποίησαν άμεσα τον ένοπλο και έχουν πολύ λίγες πληροφορίες για το συμβάν. Ο Λόπεζ είπε ότι η αστυνομία συνήθως δεν δημοσιοποιεί πληροφορίες που αφορούν αυτοκτονίες.

Το 2011, σε παρόμοιο επεισόδιο, ένας αμερικανός υπήκοος κινεζικής καταγωγής είχε συλληφθεί αφού άνοιξε πυρ εναντίον του ίδιου κτιρίου με πιστόλι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο επεισόδιο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή