Γερμανικός Τύπος: Η σφαγή στο Ορλάντο ενισχύει τον Τραμπ

13/06/16 • 21:25 | UPD 13/06/16 • 21:25

Το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ, ενισχύσει τον Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με τα δημοσίευματα του γερμανικού τύπου.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Τι τερατώδης πράξη! …Εάν ο δράστης έδρασε στα πλαίσια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης ή λόγω μιας ισλαμιστικής ιδεολογικής προσέγγισης, τότε πολύ γρήγορα η πράξη αυτή θα επισκιάσει τον αμερικανικό προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές. Οι όποιες προτροπές, να μην βγαίνουν βεβιασμένα συμπεράσματα, μάλλον θα πέσουν στο κενό».

Η Badische Neueste Nachrichten από την Καρλσρούη υπογραμμίζει: «Η αιματηρή επίθεση δεν χτυπά μόνο την καρδιά της Αμερικής, αλλά ολόκληρου του δυτικού κόσμου, διότι η φρικτή αυτή πράξη συνιστά επίθεση στον ελεύθερο τρόπο ζωής μας. Αποδοχή, σεβασμός και η ειρηνική συνύπαρξη αποτελούν μέρος αυτού του τρόπου ζωής, όπως επίσης και τα χαλαρά βράδια του Σαββατοκύριακου».

Η Neue Osnabrücker Zeitung παρατηρεί για το ίδιο θέμα: «Ένα νυχτερινό πάρτι τελειώνει με την πιο αιματηρή επίθεση στην σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Η τρομοκρατική πράξη είναι ένα χτύπημα εναντίον μιας ελεύθερης κοινωνίας στην οποία οι άνθρωποι μετά από αιώνες καταπίεσης μπορούν να ζήσουν ανοιχτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Εάν επιβεβαιωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος ξαναχτύπησε τις ΗΠΑ , θα ενισχυθεί η αντιισλαμική εκστρατεία του Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος ούτως ή άλλως ήθελε να απελάσει ή να απομονώσει του μουσουλμάνους».

Αναδεικνύεται και πάλι το θέμα της οπλοκατοχής

Η Neue Rhein Zeitung επισημαίνει: «Καμία κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέπει να πωλούνται όπλα, όπως πωλούνται τα κιβώτια με τις μπύρες. Αυτή η τρομοκρατία είναι 100% τοπικής προέλευσης…Μόνο μια μειοψηφία είναι πρόθυμη να καταπολεμήσει αυτή την επιδημία. Μετά από την τραγωδία στο Ορλάντο, αυτή η αμέλεια μοιάζει σχεδόν σαν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Τέλος, η ελβετική Neue Zürcher Zeitung επισημαίνει επίσης πως το τρομοκρατικό χτύπημα ευνοεί την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ: «Ο Τραμπ αισθάνεται δικαιωμένος από την επίθεση της Κυριακής και μέσω Twitter ζήτησε μεγαλύτερη σκληρότητα και εγρήγορση. Μπορεί να είναι ελκυστικό να πιστεύει κανείς πως υπάρχουν απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, όπως για παράδειγμα με τους εξτρεμιστές, ωστόσο τέτοιου είδους προκλήσεις επιζητούν διαφορετικές απαντήσεις. Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν εάν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο».

Πηγή: Deutsche Welle

Copy link
Powered by Social Snap