«Αδρανοποιήθηκε» έγκαιρα

«Καρδιοχτύπησαν» οι Βρυξέλλες από επίδοξο καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες – βίντεο]

20/06/17 • 22:55 | UPD 20/06/17 • 23:46

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες επιχείρησε ένας επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ», πριν δεχθεί τα πυρά που τον «αδρανοποίησαν», σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποίησε η βελγική αστυνομία.

Για την ακρίβεια, η αντίδραση των στρατιωτών που περιπολούσαν στην περιοχή ήταν άμεση. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς το Βέλγιο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομία έδωσε εντολή σε κάθε περίπτωση να εκκενωθεί η κεντρική πλατεία Grand Place, καθώς και ο κεντρικός σταθμός, ενώ διεκόπη προσωρινά η κίνηση των συρμών για λόγους ασφαλείας.

Μέσω Twitter, η βελγική αστυνομία ανέφερε ότι το συμβάν βρίσκεται υπό «έλεγχο».

Νωρίτερα, βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία απομάκρυνε πολίτες που βρίσκονταν στην Grand Place των Βρυξελλών και απέκλεισε την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, εκτρέποντας τα οχήματα προς κινούνταν προς την περιοχή.

Αναφορές έκαναν λόγο για δύο μικρές εκρήξεις, ενώ μία φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο δείχνει στο εσωτερικό του σταθμού μία φλεγόμενη στήλη, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη.

Αρχικά επικράτησε πανικός ανάμεσα στον κόσμο, καθώς ο δράστης εισήλθε δίχως να ελεγχθεί εντός των εγκαταστάσεων, όπου θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, ενδεχομένως και δεκάδες θύματα.