Συναγερμός στη Νίκαια: Πληροφορίες για εκρηκτικά σε παλέτα που παραδόθηκε σε πλοίο

09/06/17 • 17:38 | UPD 09/06/17 • 17:45

Συναγερμός σήμανε στη Νίκαια όταν υπήρξαν πληροφορίες για εκρηκτικά σε παλέτα με εμπορεύματα που παραδόθηκε σε πλοίο στο λιμάνι της πόλης.

Συναγερμός σήμανε πριν από μερικά λεπτά στο λιμάνι της Νίκαιας όταν υπήρξαν πληροφορίες για εκρηκτικά σε παλέτα με εμπορεύματα που παραδόθηκε σε πλοίο στο λιμάνι της πόλης.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest που είχε αναχωρήσει πριν από λίγες μέρες από Βαρκελώνη. Τα μέλη του πληρώματος ειδοποίησαν άμεσα τις Αρχές που κατόπιν έδωσαν εντολή για εκκένωση.

Στο σημείο όπου βρίσκεται αραγμένο το πλοίο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί ενώ το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού έχει αποκλειστεί από στρατιωτική μονάδα.

Σημειώνεται πως το Azamara Quest είναι κρουαζιερόπλοιο το οποίο είχε ως έναν από τους προορισμούς του τη Νίκαια. Το πλοίο όπως μεταδίδουν Γαλλικά μέσα πριν τη Νίκαια είχε ως σταθμό την Βαρκελώνη ενώ το επόμενο λιμάνι του ταξιδιού του είναι το Portafino της Ιταλίας.

Η τρομοκρατική επίθεση την Ημέρα της Βαστίλλης

Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια σημειώθηκε κατά τους εορτασμούς της Εθνικής εορτής της Γαλλίας για την πτώση της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 22:40 μ.μ. Ένα φορτηγό με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, γεμάτο με όπλα και χειροβομβίδες, έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων, σκοτώνοντας 84 άτομα και τραυματίζοντας 65 (οι 18 σε κρίσιμη κατάσταση). Ο οδηγός του φορτηγού ψυγείου, Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, ηλικίας 31 ετών, Γάλλος με καταγωγή από την Τυνησία, οδήγησε σκορπώντας το θάνατο για 2,0 χιλιόμετρα, αποκλίνοντας συνεχώς εσκεμμένα της πορείας του (κοινώς οδηγώντας ζιγκ ζαγκ), αποσκοπώντας στο μέγιστο δυνατό αριθμό θυμάτων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί αργότερα κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Ανάμεσα στους νεκρούς αναγνωρίστηκαν Βρετανοί, Ισπανοί, Ελβετοί και Αμερικανοί πολίτες. Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.