Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε εκκλησία στην Ιορδανία – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Βρετανικές εκλογές: Νίκη της Μέι, αλλά χωρίς αυτοδυναμία

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Βρετανικές εκλογές: Νίκη της Μέι, αλλά χωρίς αυτοδυναμία

Η κίνηση της Τερέζα Μέι να πάει σε πρόωρες κάλπες κατέληξε μπούμερανγκ, καθώς όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά χάνει και την αυτοδυναμία στις Βρετανικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα διαφάνηκε ήδη από τη δημοσίευση των exit polls, όταν έγινε φανερό ότι το Συντηρητικό βρετανικό κόμμα κερδίζει μεν τις εκλογές, αλλά χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε.

Στις 11:25 το πρωί (σσ. ώρα Ελλάδος) έχοντας βγει οι 648 από τις 650 έδρες η Τερέζα Μέι εκλέγει 318 βουλευτές (-11 σε σχέση με τις εκλογές του 2015), ενώ ο Τζέρεμι Κόρμπιν, οι Εργατικοί δηλαδή 261 βουλευτές (+29 σε σχέση με τις εκλογές του 2015).

Για την πλειοψηφία στη βρετανική βουλή απαιτούνται 326 έδρες τις οποίες δεν φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει η Τερέζα Μέι και έτσι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κυβερνήσει αφού θα χρειστεί είτε να συγκυβερνήσει, είτε να έχει τη στήριξη κάποιου άλλου κόμματος για να περνά τα νομοσχέδια.

Η έκπληξη είναι τεράστια, τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για κατάρρευση της αξιοπιστίας της Μέι, η οποία περίμενε θρίαμβο και τώρα της λείπουν 12 έδρες (σύμφωνα με το exit poll) για την πλειοψηφία. Οι Βρετανοί, όπως φάνηκε απέρριψαν όχι μόνο την πολιτική σκληρή λιτότητας αλλά και το σκληρό Brexit και τα πράγματα στη Βρετανία τίθενται σε νέα βάση από αύριο.

Την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές του Ukip καταποντίζονται αφού δεν εξασφαλίζουν ούτε μία έδρα!

Δείτε Live τις αντιδράσεις από τα αποτελέσματα

YouTube thumbnail

Η Βρετανία ίσως να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, αφού το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, εκτίμησε σήμερα η JPMorgan.

«Ίσως το πιο προφανές συμπέρασμα είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες το Ηνωμένο Βασίλειο να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσει η διαδικασία για το Brexit, με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαταράσσουν την ήδη πιεσμένη χρονικά διαδικασία», επεσήμανε ο Μάλκομ Μπαρ οικονομολόγος στην JPMorgan.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]