Ο 5χρονος που έγινε σύμβολο του πολέμου στη Συρία παίζει με τον πατέρα του στο Χαλέπι [βίντεο]

06/06/17 • 20:17 | UPD 06/06/17 • 20:17

Έζησε καταστάσεις που κανένα παιδί στον κόσμο δεν θα έπρεπε να βιώσει. Ο λόγος για τον πεντάχρονο Ομράν, η εικόνα του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο μικρός Ομράν είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς και η φωτογραφία του μέσα στο ασθενοφόρο στο Χαλέπι συγκλόνισε τον κόσμο.

Το σπίτι του Ομράν είχε καταστραφεί και οι διασώστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Ο αδερφός του, ο δεκάχρονος Αλί, πέθανε υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά του. Ήταν ένα από τα εκατοντάδες παιδιά, θύματα του ανελέητου πολέμου.

Σήμερα, είναι απόλυτα υγιής και χαρούμενος και παραμένει στην πόλη του, το Χαλέπι -το οποίο τελεί πλέον υπό κυβερνητικό έλεγχο- μαζί με τους γονείς του. Σε βίντεο που δημοσιεύει το Ruptly, ο Ομράν κάθεται στα γόνατα του πατέρα του και τίποτα πάνω του δεν υποδηλώνει την φρίκη την οποία έζησε. Ο πατέρας περιγράφει στην κάμερα τις δυσκολίες που βίωσαν.

Παίζει χαρούμενος με μια μπάλα, ενώ ο πατέρας του τον βοηθάει να ανέβει στο κρεββάτι του. Το αγοράκι, χαμογελαστό, μιλάει και το ίδιο στην κάμερα.

Η συνέντευξη της οικογένειας παραχωρήθηκε σε, υποστηρικτικό προς τον Άσαντ, τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου.