Αυτά είναι τα 6 πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα που βλέπουμε! Ποια η σημασία τους;

17/11/16 • 16:41 | UPD 17/11/16 • 16:48

Τα σεξουαλικά όνειρα τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση με το σεξ ως πράξη, αλλά με ψυχολογικούς λόγους και βαθύτερους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε αυτά.

Όλοι τα βλέπουμε και κανείς δεν μιλάει για αυτά, για αυτό και εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα και σας παρουσιάζουμε τα 6 πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα αλλά και τι σημαίνουν.

1. Κάνετε σεξ με φίλο – φίλη
Οι περισσότεροι έχουμε ονειρευτεί ότι κάνουμε σεξ με τον/τη χ, ψ φίλο/η μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους βλέπουμε ερωτικά. Οι φίλοι μας είναι πολύ κοντά μας συναισθηματικά και αυτού του είδους τα όνειρα δείχνουν ότι θαυμάζουμε τον άλλον και ίσως θέλουμε να του μοιάσουμε.

2. Κάνετε σεξ με πρώην
Ένα τέτοιο όνειρο ευτυχώς δεν υποδηλώνει ότι θέλετε ακόμα τον/την πρώην σας αλλά ότι σας έχει λείψει εκείνο το κομμάτι του εαυτού σας που αλληλεπιδρούσε μαζί του/της. Μπορεί ακόμα να είδες κάτι μέσα στην ημέρα και υποσυνείδητα να το θυμηθήκατε το παλιό σας ταίρι ή να σας βασανίζει κάποιο ζήτημα με τον/τη νυν, οπότε υποσυνείδητα πάντα ψάχνετε καταφύγιο σε παλιές καταστάσεις.

3. Κάνετε σεξ με άτομο του ίδιου φύλου
Αν δειτε τέτοιο όνειρο δεν σημαίνει ότι δεν είστε ετεροφυλόφιλοι, αλλά ότι ίσως χρειάζεται να έρθετε σε περισσότερη επαφή με τον εαυτό σας ή ακόμα ότι σας προβληματίζει η σχέση σας με κάποιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας.

4. Κάνετε σεξ με συνάδελφο/αφεντικό
Τα όνειρα είναι σημαντικά για την επεξήγηση του χαρακτήρα μας, γιατί μας βοηθάνε να παρατηρήσουμε άγνωστες πτυχές μας και μπορούμε να δούμε ποιοι είμαστε πραγματικά και τι θέλουμε. Όταν βλέπετε λοιπόν ότι κάνετε σεξ με κάποιο/α συνάδελφό σας, έχει μεγάλη σημασία να σκεφτείτε το είδος της σχέσης που έχετε, τι σημαίνει αυτό/η για εσάς και τι χαρακτηριστικά του/της σας ενδιαφέρουν. Το σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει ερωτική επιθυμία, καθώς μπορεί να υποδηλώνει ότι θέλετε να συνεργαστείτε μαζί σε κάποιο πρότζεκτ ή ότι τον/τη θαυμάζετε ως άνθρωπο.

5. Έχετε έντονο οργασμό (για γυναίκες)
Ο έντονος οργασμός, αυτός που σας διπλώνει στα δύο και σας κάνει να ανατριχιάζετε είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της φύσης στον άνθρωπο και όταν βιώνετε μια τέτοια στιγμή στο όνειρό σας ενδέχεται να βρίσκεστε σε μια καλή φάση στη ζωή σας. Όταν είστε υγιής, έχετε ενέργεια να κάνετε πράγματα και όλα πάνε όπως θέλετε, είναι πολύ φυσιολογικό να βλέπετε ένα τέτοιο απολαυστικό όνειρο!