Απίστευτο: Στην Μύκονο πληρώνεις για να πας στις δημόσιες τουαλέτες

21/06/18 • 08:37 | UPD 21/06/18 • 08:37

Η Μύκονος κάθε καλοκαίρι μας εκπλήσσει με τα παράδοξά της. Το ότι θα πληρώνουν στις δημόσιες τουαλέτες, όμως, δεν το είχαμε φανταστεί.

Η Μύκονος κάθε καλοκαίρι μας εκπλήσσει με την χλιδή αλλά και τα παράδοξά της. Το ότι θα πληρώνουν στις δημόσιες τουαλέτες, όμως, δεν το είχαμε φανταστεί.

Ο λόγος για τις δημόσιες τουαλέτες του νησιού που βρίσκονται σε περίοπτο σημείο του γιαλού. Όμως όλα τα ωραία και ειδικά στη Μύκονο, κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Γι αυτό και στο Νησί των Ανέμων η χρήση τουαλέτας δεν είναι απλή, ούτε ανέξοδη υπόθεση.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, για να εισέλθεις στην τουαλέτα πρέπει να πληρώσεις. Πρώτη στάση, ένας κερματοδέκτης, ολόιδιος σχεδόν με τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων που συναντάς στο μετρό. Μια κυρία που εργάζεται ως υπάλληλος στα δημόσια αποχωρητήρια είναι πρόθυμη να εξηγήσει τον τρόπο πληρωμής. Το κόστος είναι ένα ευρώ, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος πιστεύει πως είναι υψηλό το αντίτιμο…

Δεν ξεμπερδεύεις όμως μόνο με το κέρμα που ρίχνεις. Αμέσως μετά, πρέπει να περάσεις μία μεταλλική μπάρα ελέγχου και πρέπει να τοποθετήσεις το εισιτήριο σου στον αναγνώστη barcode, όπως συμβαίνει στο μετρό, σε στάδια και αεροδρόμια.

Μόλις το μηχάνημα σκανάρει το εισιτήριο τότε ανοίγουν οι μπάρες. Ο δήμος Μυκόνου εισπράττει ενοίκιο 1.950 ευρώ για πέντε χρόνια από την εταιρεία που ανακαίνισε τις δημόσιες τουαλέτες, ενώ το καθημερινό κόστος συντήρησης ( βλάβες, μισθός καθαριστριών) βαραίνει την μισθώτρια εταιρεία.