Όλοι μας τις ερωτευτήκαμε πιτσιρικάδες

Η Γκαμόρα και οι άλλες: «Γυναίκες» που ερωτευτήκαμε και δεν ήταν άνθρωποι

26/05/18 • 00:30 | UPD 26/05/18 • 15:54

Διαβάζοντας τον τίτλο, το πρώτο πράγμα που θα σκέφτηκες είναι ότι εδώ στον Ελεύθερο Τύπο είμαστε ανώμαλοι. Αν είσαι γυναίκα, δικαιολογείσαι να το θεωρείς αυτό. Αν είσαι άντρας...δεν θεωρείς ότι είμαστε ανώμαλοι. Γιατί όλοι μας ερωτευτήκαμε έναν fictional χαρακτήρα χωρίς να είναι άνθρωπος. Όπως η Γκαμόρα.

Διαβάζοντας τον τίτλο, το πρώτο πράγμα που θα σκέφτηκες είναι ότι εδώ στον Ελεύθερο Τύπο είμαστε ανώμαλοι. Αν είσαι γυναίκα, δικαιολογείσαι να το θεωρείς αυτό. Αν είσαι άντρας…δεν θεωρείς ότι είμαστε ανώμαλοι. Γιατί όλοι μας ερωτευτήκαμε έναν fictional χαρακτήρα χωρίς να είναι άνθρωπος. Όπως η Γκαμόρα.

Γράφει ο Στράτος Λημνιώτης

Κατανοούμε ότι φαίνεται κάπως ανορθόδοξο και παντελώς αφύσικο, αλλά αυτή είναι η φύση του άντρα. Να βλέπει κάτι σε μια μη ανθρώπινη γυναικεία μορφή και να ερωτεύεται. Ή να έχει αναταράξεις στο φαντασιακό του. Προφανώς και δεν εννοούμε ότι θα δει μια κατσίκα και θα την σκεφτεί ερωτικά. Μιλάμε για φιγούρες που είχαν ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό πάνω τους ή ίδια κατασκευή. Απλώς η καταγωγή τους δεν προερχόταν από ανθρώπινη κοιλιά.

Πριν μας κρίνεις, πριν μας καταγγείλεις σε κάποια αρμόδια αρχή, συνέχισε να διαβάζεις. Για να καταλάβεις τι εννοούμε. Καλή απόλαυση μόνο στο ET Magazine στο EleftherosTypos.gr.

Γκαμόρα – Νεϊτίρι

Οι δύο χαρακτήρες που κάνει η Ζόε Σαλντάνα στο Guardians-Infinity War και στο Avatar είναι εξωγήινες μορφές. Έχουν όμως κοινή δομή με μια γυναίκα. Ειδικά η Γκαμόρα είναι μια πολύ σέξι ύπαρξη. Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια είναι η Σαλντάνα που δίνει αυτή την διάσταση στους χαρακτήρες.

Τσιτάρα

Σκέφτομαι Τσιτάρα υπάρχω. Μπορεί να μιλάμε στην ουσία για ένα αιλουροειδές, αλλά όλοι μας έχουμε σκεφτεί ότι η Τσιτάρα θα ήταν το αντίστοιχο cougar (no pun intended) στις τίγρεις και τα λιοντάρια. Η πλανεύτρα που θα πάρει τον 18χρονο και θα του μάθει τα κατατόπια. Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας πέρασε η ιδέα ότι ο Λάιονο είχε κάνει την κίνηση του με την έμπειρη Τσιτάρα.

Λόλα Μπάνι

Κι εμείς οι ίδιοι νιώσαμε περίεργα με αυτή την έλξη που μας ασκούσε η Λόλα. Να ήταν το αρχοντικό της μπασκετικό στυλ; Να ήταν αυτός ο αέρας που έμπαινε στο γήπεδο στο Space Jam; Λογική απάντηση δεν υπάρχει. Συνέβη γιατί συνέβη. Ας μείνει μεταξύ μας.

Fran

Ακόμα μια κουνελόμορφη ύπαρξη. Αυτή τη φορά από video game. Το Final Fantasy 12 μας προσέφερε αυτό το υβρίδιο κουνέλας και γυναίκας. «Καμιά δεν ξέρει τους άντρες όπως η Fran» λέγεται από τους άλλους χαρακτήρες. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι μιλάμε για ένα πραγματικό κουνελάκι του Playboy. Και θα κυριολεκτούσε.

Αντζελίνα Τζολί στο Beowulf

Εδώ έχουμε μια περίπτωση που περισσότερο η πραγματική γυναίκα επηρέασε την σκέψη μας. Δηλαδή δεν είναι ότι ερωτευτήκαμε τη μητέρα του Γκρέντελ. Αλλά ότι αυτή η γυναικόμορφη ύπαρξη με την ουρά σκορπιού είχε το παρουσιαστικό της Τζολί. Δεν της δόθηκαν φανταστικά χαρακτηριστικά. Ειδικά η σκηνή που βγαίνει από τη λίμνη της για να σαγηνεύσει τον Μπέογουλφ είναι το σημείο που εισέβαλε στη λίμπιντο μας.

Sil

Η Νατάσα Χένστριτζ στο Species ήταν μεν ένα ανθρώπινο υβρίδιο απ΄αυτά που περιέγραφε στα βιβλία του ο Φίλιπ Κ. Ντικ, αλλά δεν έπαυε να έχει εξωγήινες καταβολές. Ήταν μια εξωγήινη μορφή ζωής που αποκτούσε πράσινο χρώμα και έμοιαζε λίγο με ερπετό.

Άργουεν – Τόριελ

Η επιλογή της Λιβ Τάιλερ δεν είναι τόσο παράξενη. Μιλάμε μεν για ένα ξωτικό στο Lord of the Rings, αλλά δεν υπήρχε κάτι μη ανθρώπινο πέρα από τα αυτιά. Το ίδιο ισχύει και για την Τόριελ που ενσάρκωσε η Εβάντζελιν Λίλι στο Hobbit.

Mystique

Στην περίπτωση της Mystique είναι περίπλοκα τα πράγματα. Δεν είναι μόνο ότι πάλι ο ρόλος ταυτίστηκε με την Τζένιφερ Λόρενς. Είναι και ότι περνούσε από την μπλε αμφίβια μορφή με τα σαν λέπια σε αυτή του ανθρώπου. Ίσως να μην καταλάβαμε ποτέ ποιο από τα δύο επέδρασε περισσότερο. Μπορεί η γοητεία της να είναι ότι παίρνει όποια μορφή θέλει. Άρα να την εισάγαμε ως όλες οι σέξι μορφές γυναικών στο μυαλό μας.

Cortana

Η Cortana δεν ήταν παρά ένα παράγωγο τεχνητής νοημοσύνης. Ένα ολόγραμμα. Δεν είχε καν απτότητα. Το Halo όμως την έφτιαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα να δαγκώσουμε τη λαμαρίνα μαζί της. Κι ας μιλάμε πρακτικά για μια συστάδα άπειρων ηλεκτρονίων. Είχαμε πλήρη συνείδηση γι΄αυτό.

Morrigan Aensland

Άλλη μια περίπτωση που τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά της κάλυψαν το γεγονός ότι μιλάμε για ένα πλάσμα του σκότους. Αντι-ηρωίδα από το Darkstalkers με φτερά διαβόλου είναι η Morrigan. Τα υπόλοιπα όμως έκαναν τη δουλειά. Τόσο που θα μπορούσαμε να δούμε είδηση «Τρομερό το μπούστο της Morrigan». Ή «Σκέτη κόλαση η Morrigan με μαγιό: Δείτε τη φώτο που ανέβασε στο Instagram». Αυτό το δεύτερο θα ήταν και μια πραγματικότητα, αφού από την κόλαση έρχεται το κορίτσι.