Ο Πακιστανός που κατέκτησε την Αμερική με «ανθοδέσμες» που τρώγονται [εικόνες]

27/03/18 • 17:06 | UPD 27/03/18 • 17:12

Ο λόγος για τον Πακιστανό εκατομμυριούχο πλέον Ταρίκ Φαρίντ, ο οποίος στα 17 του χρόνια δανείστηκε 5.000 δολάρια από τους γονείς του και αγόρασε ένα ανθοπωλείο στο East Haven, του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πλούτισε.

Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο μαζί με τον ένστικτό του τον έκαναν πλούσιο. Ο λόγος για τον εκατομμυριούχο πλέον Ταρίκ Φαρίντ, ο οποίος στα 17 του χρόνια δανείστηκε 5.000 δολάρια από τους γονείς του και αγόρασε ένα ανθοπωλείο στο East Haven, του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πλούτισε.

 

Όταν ήταν 13 ετών η οικογένεια του Ταρίκ Φαρίντ μετανάστευσε από το Πακιστάν στο Κονέκτικατ.

Ο Φαρίντ είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας « Edible Arrangements». Στόχευσε σε μια αγορά που κανείς δεν γνώριζε: καλάθια με φρούτα κομμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με γιγάντιες ανθοδέσμες.

#HelloSpring! How happy are you that we can finally say that?!

A post shared by Edible Arrangements (@ediblearrangements) on

Πλέον η επιχείρησή του έχει πάνω από 900 καταστήματα franchise σε 9 χώρες με πωλήσεις άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων κάθε χρόνο.

Happy #StPatricksDay! Let us know—how are you planning on spending the holiday?

A post shared by Edible Arrangements (@ediblearrangements) on

Όπως λέει ο ίδιος, «Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν επιτυχής. Ο τρόπος που το έκανα ήταν πως άρχισα να στέλνω μερικά για να έρθουν πελάτες στο ανθοπωλείο που δούλευα και τότε αυτοί επέστρεφαν και μου έλεγαν: ‘Αυτό είναι υπέροχο. Πώς μπορώ να παραγγείλω ένα;’ Και τότε πήγα σε μια τράπεζα και τους είπα: ‘Κοιτάξτε, έχω αυτή την υπέροχη ιδέα. Έστειλα κάποια σε πελάτες και θέλουν να αγοράσουν πολλά από αυτά τα μπουκέτα. Χρειάζομαι μόνο 120.000 δολάρια για να ανοίξω ένα κατάστημα’. Και αρνήθηκαν. Κοίταξαν την ανθοδέσμη και μου είπαν ότι κανείς δεν κάνει τέτοια πράγματα. Κι έτσι ξεκίνησα πολύ απλά. Σε μια γωνία 55 τετραγωνικών μέτρων μέσα στο ανθοπωλείο που δούλευα. Βάλαμε μόλις μας τα πλακάκια, αγοράσαμε τους πάγκους, κάναμε όλα όσα μπορούσαμε. Και λίγο πριν το Πάσχα, είχαμε 28 παραγγελίες. Τότε δεν είχαμε τα κατάλληλα εργαλεία για να τις φτιάξουμε. Κάναμε τα πάντα με τα χέρια μας. Μας πήρε όλη τη μέρα, αλλά ήταν επιτυχία. 28 παραγγελίες μπορεί να μην ακούγονται πολλές, αλλά όταν έχεις μόλις ξεκινήσει και δεν έχεις καν μπάτζετ, ήταν καταπληκτικό».

Η εταιρεία του πλέον έχει πάνω από 1.200 καταστήματα franchise και φέτος οι πωλήσεις έφτασαν τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ταρίκ Φαρίντ εξηγεί: «Αυτό που συνέβη ήταν πως είχαμε ένα μικροσκοπικό κατάστημα και ήρθε τυχαία κάποιος για να επισκεφθεί τη μητέρα του στο Κονέκτικατ. Όταν μπήκε στο μαγαζί είπε: ‘Θέλω να αγοράσω ένα franchise’. Δεν το είχα καν σκεφτεί και του απάντησα ‘φυσικά. Πού θέλετε να το κάνετε; και μου απάντησε στην Βοστόνη. Ήταν ένας πελάτης. Και πάντα πιστεύω πως πρέπει να δίνεις στον πελάτη αυτό που θέλει. Κι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Να βλέπεις τα πάντα από τη σκοπιά του πελάτη. Αυτός ήταν ο πρώτος μου πελάτης franchise. Μετά μπήκα στο Χρυσό Οδηγό και βρήκα κάποιον που να ξέρει πώς να κάνει franchise. Ένα χρόνο μετά, άρχισα να πουλάω franchise».

The perfect present befitting a birthday queen. #EdibleBirthdayMoment 📷: @shaherra

A post shared by Edible Arrangements (@ediblearrangements) on