Η Nutella άλλαξε γεύση μετά από 53 χρόνια και έχει γίνει χαμός!

07/11/17 • 16:53 | UPD 07/11/17 • 17:30

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους καταναλωτές η αλλαγή που αποφάσισε να κάνει στη σύσταση της Nutella η εταιρεία Ferrero.

Η εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει την ποσότητα του αποβουτυρωμένου γάλακτος και από 7,5% να την πάει σε 8,7%, γεγονός που οι φανατικοί θαυμαστές της Nutella όχι μόνο το κατάλαβαν αλλά έκαναν μάλιστα και χαμό! Αποτέλεσμα η Ένωση Καταναλωτών της Γερμανίας να πάρει πρώτη θέση και να αναγκάσει τη Ferrero να επιβεβαιώνει πως η Nutella άλλαξε.  «Η ποιότητα και όλα τα χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η γερμανική θυγατρική της Ferrero τόνισε ότι έκανε μια «προσαρμογή» στη συνταγή όπως κάνουν πολλά brands με τα προϊόντα τους.

Η γερμανική ένωση καταναλωτών ωστόσο παρατήρησε ότι έχει αλλάξει το χρώμα της πραλίνας φουντουκιού. «Ως προς το χρώμα της νέας Nutella είναι πιο ανοιχτόχρωμο. Εκτιμούμε ότι οφείλεται στην ποσότητα του αποβουτυρωμένου γάλακτος που προστέθηκε σε βάρος του κακάο».

«Η Ferrero άλλαξε τη συνταγή (τουλάχιστον στη Γερμανία). Περισσότερη ζάχαρη, λιγότερα λιπαρά και προφανώς λιγότερο κακάο. Είναι πάλι πρωταπριλιά;», έγραψε η Marina Daydreamer.

«Μόλις άκουσα ότι άλλαξε συνταγή η Nutella. Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να κάνεις! Και αυτό είναι ένα από αυτά!», σχολίασε άλλος χρήστης στο Twitter. «DontMessWithNutella» έγραψε άλλος χρήστης εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την αλλαγή στη συνταγή.

Στη νέα συνταγή αυξήθηκε και η ποσότητα ζάχαρης από 55,9% σε 56,3% σύμφωνα με τη γερμανική ένωση καταναλωτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.