Τρόμο προκαλεί στην Αυστραλία ο μήκους 5,2μ. κροκόδειλος

22/09/17 • 13:32 | UPD 22/09/17 • 13:32

Ο εν λόγω κροκόδειλος είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες στο Κουίνσλαντ #κροκόδειλος #Αυστραλία #ΕΤ

Ο εντοπισμός ενός νεκρού κροκόδειλου μήκους 5,2μ. σε ποτάμι έχει προκαλέσει τρόμο και ερωτηματικά στην Αυστραλία.

Το κουφάρι του κροκόδειλου εντόπισε να επιπλέει ένας περαστικός από το ποτάμι Φιτζρόι στην περιοχή Ροκχάμπτον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κροκόδειλος σκοτώθηκε με μια σφαίρα «καραμπίνας σχετικά μεγάλου διαμετρήματος» που του προκάλεσε μια μεγάλη τρύπα στο κεφάλι.
«Όποιος τον πυροβόλησε πρέπει να ένιωσε ότι απειλείται πολύ» σχολίασε ο ιδιοκτήτης φάρμας κροκοδείλων στην οποία μεταφέρθηκε το κουφάρι του μεγάλου ζώου.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι το ενδεχόμενο τα εναπομείναντα αρσενικά στον ποταμό που ζούσε ο κροκόδειλος-τέρας να γίνουν πιο επιθετικά καθώς θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την «αρχηγία».

Αυτό, όπως λένε σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους πολίτες, δεν σημαίνει πάντως ότι θα γίνουν εχθρικά απέναντι στους ανθρώπους.

Ο εν λόγω κροκόδειλος είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες στο Κουίνσλαντ. Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τη δεκαετία του 1930, του 1940 και του 1950 είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει παρομοίου μεγέθους κροκόδειλους, καθώς τότε αυτό δεν ήταν παράνομο.

Το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο κροκόδειλο πάντως κατέχει ο Lolong, ένας κροκοδειλος μήκους 6,16 μέτρων που έζησε στις Φιλιππίνες μέχρι το 2013 οπότε και πέθανε.