Η διάκριση αφορά την ολοκληρωμένη συνεργασία της LG Electronics (LG) με το ξενοδοχειακό συγκρότημα υψηλής κατηγορίας Alkyna Lifestyle Beach Resort στην Κέρκυρα, για την υλοποίηση μιας προηγμένης και ενεργειακά αποδοτικής λύσης HVAC.
Στο πλαίσιο του έργου, εγκαταστάθηκε ένα πλήρως ενοποιημένο σύστημα που συνδυάζει τεχνολογίες VRF Multi V, μονάδες RAC και αντλίες θερμότητας αέρα-νερού, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες κλιματισμού και παραγωγής ζεστού νερού σε οκτώ κτίρια συνολικής επιφάνειας 13.000 τ.μ. Πάνω από 540 μονάδες εξοπλισμού ενσωματώθηκαν σε ένα ενιαίο σύστημα κεντρικού και απομακρυσμένου ελέγχου, επιτρέποντας την παρακολούθηση και διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο.
Η καινοτομία της λύσης έγκειται στην πλήρη ενοποίηση διαφορετικών τεχνολογιών και στη δυνατότητα δυναμικής βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους, προσφέροντας σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του λειτουργικού κόστους. Παράλληλα, η συμβατότητα με εξοπλισμό τρίτων κατασκευαστών ενισχύει την ευελιξία της εγκατάστασης και την προσαρμοστικότητα στις ανάγκες κάθε σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.
Για τους επισκέπτες του Alkyna Lifestyle Beach Resort, η υλοποίηση μεταφράζεται σε υψηλό επίπεδο θερμικής άνεσης, αθόρυβη λειτουργία και βελτιωμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την εμπειρία διαμονής. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ξενοδοχείου επωφελείται από την απλοποιημένη διαχείριση, τη δυνατότητα προληπτικής συντήρησης και τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
Τα Tourism Awards αναδεικνύουν κάθε χρόνο τις επιχειρήσεις που συμβάλλουν ενεργά στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, επιβραβεύοντας πρακτικές που προάγουν τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ποιοτική εμπειρία φιλοξενίας.
Η φετινή διάκριση της LG Business Solutions επιβεβαιώνει τον ρόλο της τεχνολογίας ως βασικού μοχλού βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της φιλοξενίας, δημιουργώντας λύσεις που συνδυάζουν περιβαλλοντική υπευθυνότητα, λειτουργική αποδοτικότητα και αναβαθμισμένη εμπειρία επισκέπτη.
Ειδήσεις Σήμερα
- Η Huawei παρουσιάζει τη λύση έξυπνων φωτοβολταϊκών FusionSolar9.0 στην Ευρώπη
- Καρκίνος του δέρματος: Η μεγάλη καμπάνια πρόληψης στην Ελλάδα – Δωρεάν εξετάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Γαστρονομική κόντρα Ελλάδα – Τουρκίας: «Έρχονται από την Τουρκία να μας πουν ότι η χωριάτικη σαλάτα μας είναι τούρκικη;»
- 250 νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η Dialectica με την επέκτασή της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη
- Η συνιδρύτρια της Gap, Ντόρις Φίσερ, πέθανε σε ηλικία 94 ετών

