Αθήνα Καιρός

Οδηγός κινηματογράφου: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες [τρέιλερ]

7 λεπτά
Οδηγός κινηματογράφου: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες [τρέιλερ]

Ο Ελληνας σκηνοθέτης παρουσιάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου, ενώ ο Τζος Χάρτνετ τα βάζει με όλους και με όλα μέσα σε μια πτήση.

ΟΙ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ **

(ΕΛΛΑΔΑ, 2025)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΚΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΔΑΦΝΗ ΠΑΤΑΚΙΑ, ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ

YouTube thumbnail

Η Χλόη γίνεται μέλος μιας παρέας νεαρών που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, κλέβουν ενεχυροδανειστήρια και επιστρέφουν τα κλοπιμαία στους κατόχους τους.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου στις Κάννες, Βασίλη Κεκάτου, είναι μια ερωτική επιστολή στην περίοδο που από παιδί γίνεσαι ενήλικας και οι προοπτικές της ζωής αλλάζουν. Ομως η επιστολή του μοιάζει να μην πατάει σε καμιά σταθερή βάση, αρνείται να εντάξει την πραγματικότητα εντός της και αποτελεί φαντασίωση ενός ανθρώπου που βλέπει τα πράγματα όπως θα ήθελε να είναι και σε καμία περίπτωση όπως θα μπορούσαν να είναι.

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΤΗΣΗ **1/2

(FIGHT OR FLIGHT)

ΗΠΑ, 2025

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΤΖΕΪΜΣ ΜΑΝΤΙΓΚΑΝ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΤΖΟΣ ΧΑΡΤΝΕΤ, ΤΣΑΡΙΤΡΑ ΤΣΑΝΤΡΑΝ

YouTube thumbnail

Ενας πράκτορας που θέλει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, πείθεται να μπει σε ένα αεροπλάνο, να εντοπίσει έναν διαβόητο χάκερ και να τον παραδώσει στις Αρχές. Ομως το αεροπλάνο είναι γεμάτο πληρωμένους εκτελεστές που στοχεύουν στον χάκερ.

Δράση χωρίς ανάσα, σχεδόν, στο ασφυκτικά περιορισμένο πλαίσιο ενός αεροπλάνου. Καλοσκηνοθετημένη και καλογραμμένη όμως, με πραγματικούς ήρωες, που δεν φαντάζουν εξωπραγματικοί ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ **

(UN P’TIT TRUC EN PLUS)

ΓΑΛΛΙΑ, 2024

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΑΡΤΟΥΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΑΡΤΟΥΣ, ΚΛΟΒΙΣ ΚΟΡΝΙΓΙΑΚ

YouTube thumbnail

Μετά από μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, γιος και πατέρας βρίσκουν καταφύγιο στην εκδρομή μιας ομάδας νέων με νοητική αναπηρία. Μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία για μια «κωμωδία» καλών προθέσεων και ισορροπιών που όμως δεν κάνει το παραπάνω βήμα.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Ο Μοϊκανός. Του Φρεντερίκ Φαρούτσι με τους Αλεξίς Μανεντί, Μάρα Τακέν

Ο Ζοζέφ, ένας από τους τελευταίους κτηνοτρόφους με κατσίκες στην Κορσική, δέχεται επίσκεψη από τη μαφία. Θέλουν να του πάρουν τη γη για να την εκμεταλλευτούν τουριστικά. Παρά τις πιέσεις τους, εκείνος αρνείται πεισματικά. Η ζωή του απειλείται και τη στιγμή της διένεξης σκοτώνει χωρίς να το θέλει τον άνδρα που τον απειλεί.

Και ο Θεός έπλασε τη μητέρα. Του Κεν Σκοτ με τους Λεϊλά Μπεκτί, Τζόναθαν Κοέν

Το 1963, η Esther γεννά τον Roland, το μικρότερο αδελφάκι μιας πολυμελούς οικογένειας, o οποίος γεννιέται με στρεβλοποδία, μια σκελετική δυσμοφία που τον εμποδίζει να σταθεί όρθιος. Σε πείσμα όλων όσοι τη συμβουλεύουν να αποδεχθεί στωικά την κατάσταση, εκείνη υπόσχεται στο γιο της ότι θα μπορέσει να περπατήσει όπως όλοι οι άλλοι και να έχει μια υπέροχη ζωή.

Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας. Του Ντιν ΝτεΜπλουά, με τους Μέισον Θέιμς, Νίκο Πάρκερ

H live-action μεταφορά της ομώνυμης animated ταινίας της DreamWorks. Στο δύσβατο νησί του Μπερκ, όπου οι Βίκινγκ και οι δράκοι ήταν άσπονδοι εχθροί για γενιές, ο Ψάρης ξεχωρίζει. Ο ευρηματικός αλλά παραμελημένος γιος του αρχηγού Στωικού του Μεγάλου, αψηφά αιώνες παράδοσης όταν γίνεται φίλος με τον Φαφούτη, έναν φοβερό δράκο του είδους Οργή της Νύχτας.

Η ιεροτελεστία. Του Ντέιβιντ Μίντελ, με τους Αλ Πατσίνο, Νταν Στίβενς

Δύο ιερείς, ο ένας σε αμφισβήτηση της πίστης του και ο άλλος αντιμέτωπος με το παρελθόν του, πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να σώσουν μια δαιμονισμένη γυναίκα μέσα από μια σειρά δύσκολων και επικίνδυνων εξορκισμών.

Dan Da Dan: Κακό μάτι. Κινούμενα σχέδια του Χιρόσι Σέκο

H Μόμο, μία δυναμική μαθήτρια λυκείου και ο εκκεντρικός συμμαθητής της, ο Οκαρούν, κατευθύνονται σε μία μυστηριώδη πόλη με θερμές πηγές, όπου περνούν τη νύχτα σε ένα σπίτι που νοίκιασε ο Τζίτζι -ο παιδικός φίλος και πρώην έρωτας της Μόμο- προκειμένου να αποκαλύψουν τα σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]