Από τα πιο παρανοϊκά που έχουμε διαβάσει

Game of Thrones: Η θεωρία που θέλει τον Μπραν να έκαψε το King’s Landing

16/05/19 • 20:10 | UPD 16/05/19 • 20:10

Newsroom eleftherostypos.gr

Έχουμε ακούσει και διαβάσει πάρα πολλά, αλλά αυτή η θεωρία για τη στάση του Μπραν στα τελευταία επεισόδια του Game of Thrones ξεφεύγει.

Αφού έχουν περάσει 4 μέρες από την προβολή του 5ου επεισοδίου της 8ης σεζόν του Game of Thrones, μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά δίχως φόβο. Έχει παρέλθει το διάστημα κατά το οποίο υπάρχουν spoilers. Αν παρ΄όλα αυτά θες να αποχωρήσεις πριν αποκαλύπτουμε πράγματα, σου δίνουμε λίγο χρόνο να το κάνεις.

Μείναμε πλέον όσοι το έχουμε δει. Άρα θα μπούμε κατευθείαν στο παρασύνθημα. Ο Μπραν είναι αυτός που έκαψε όλο το King’s Landing, όχι η Ντενέρις. Δεν πρόκειται φυσικά περί βεβαιότητας, ούτε περί προσπάθειας να αναιρέσουμε όσα είδαν τα μάτια όλων μας. Είναι απλώς μια θεωρία που κυκλοφορεί ανεξέλεγκτη στο διαδίκτυο, αλλά δεν θα την λέγαμε με τίποτα αβάσιμη.

Βασιζόμενοι στο γεγονός ότι αυτή η σεζόν του Game of Thrones είναι γεμάτη σε απρόσμενες εξελίξεις ως η τελευταία της σειράς, δεν θα ήταν παράλογο να σκεφτούμε ότι οι σεναριογράφοι μας έχουν κρατήσει ακόμα κάτι ανατρεπτικό για το τέλος. Ίσως το πιο ανατρεπτικό όλων. Μια επιβεβαίωση του κυρίαρχου ρόλου του Μπραν στη σειρά.

Πάμε να κάνουμε ένα rewind. Ο Μπραν δέχτηκε το άγγιγμα του Night King όταν έγινε Τρίματο Γεράκι. Απ΄αυτό μπορούσε να γνωρίζει ο ένας που βρίσκεται ο άλλος. Ο Μπραν μπορεί να κάνει warg. Στο τρίτο επεισόδιο έκανε warg σε κάτι γεράκια και κανείς δεν κατάλαβε τι εξυπηρετούσε όλο αυτό. Λίγο μετά ο Night King εμφανιζόταν μπροστά του και βάδιζε πολύ αργά. Υπερβολικά αργά για κάποιον που θέλει να σκοτώσει. Όταν τον κάρφωσε η Άρυα, ο Μπραν παρέμεινε απαθής χωρίς να δείχνει κάποιο συναίσθημα χαράς.

[Game of Thrones: Μπραν ο Θεός της Φωτιάς ή ο Έτερος Εγώ του Night King;]

Ας μεταφερθούμε τώρα στο 5ο επεισόδιο. Την ώρα που χτυπούν οι καμπάνες της παράδοσης, η Ντενέρις στέκεται με τον δράκο της και το βλέμμα της φαίνεται να έχει λοκάρει στο Κόκκινο Φρούριο που είναι η Σέρσεϊ. Δεν δείχνει διάθεση να κάψει όλο το King’s Landing και να γίνει Mad Queen. Έχει δείξει σίγουρα προδιάθεση με δηλώσεις της, αλλά θα περίμενε κανείς μετά την παράδοση να ικανοποιηθεί και να πάει απλώς να πάρει το θρόνο και να βασιλέψει. Τώρα δεν της έμεινε κανείς να απελευθερώσει από κάποιον τύραννο και να γίνει η νέα του βασίλισσα. Γιατί να κάνει όλο αυτό;

Κάπου εδώ έρχεται η γέφυρα. Όλο το Game of Thrones είναι ένα αέναο warg του Μπραν, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο τον Τζέιμι και τη Σέρσεϊ που τον έριξαν από τον πύργο κι έμεινε ανάπηρος. Ήθελε επίσης να τιμωρήσει και τον λαό του King’s Landing για όσα υπέστη ο Οίκος των Σταρκ. Κάπως έτσι έρχεται να πει η θεωρία ότι ήταν ο Μπραν που κατέλαβε με warg τον δράκο.

Αν αυτό συνδεθεί με μια παλιότερη θεωρία που ήθελε τον Μπραν να γίνεται Night King στη θέση του Night King, αλλά και τα όσα περίεργα συνέβησαν στη μάχη του Γουίντερφελ, τότε δεν είναι τόσο παράλογος ο ισχυρισμός ότι ο Μπραν είναι ο μαριονετίστας του Game of Thrones.

Copy link
Powered by Social Snap