Breaking News

Avengers: Επιβεβαιώθηκε η θεωρία για τον Captain America που ανατρέπει τα πάντα

Newsroom eleftherostypos.gr

Τι κι αν έχουν περάσει 3 μήνες από την κυκλοφορία του Endgame; Τι κι αν σε αυτό το διάστημα η ταινία έγινε η πιο επικερδής όλων των εποχών και η Marvel ανακοίνωσε τα πρότζεκτ της για το κανάλι της Disney και την 4η Φάση του MCU; Υπάρχουν ακόμα απορίες και ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρελθόν. Κάποια απ΄αυτά αφορούν τον Captain America.

Όπως είδε τόσος κόσμος, στο τέλος ο Στιβ Ρότζερς αναλαμβάνει να γυρίσει τις Πέτρες Αιωνιότητας ακριβώς στα χρονικά σημεία απ΄όπου τις πήραν για να ανατρέψουν την καταστροφή του Thanos. Δεν έκανε όμως μόνο αυτό. Αποφάσισε να ζήσει τη ζωή που άφησε για να είναι ο σωτήρας του κόσμου. Έτσι, τον είδαμε να επιστρέφει γέρος και να παραδίδει τη σκυτάλη στον Falcon. Τον είδαμε επίσης να χορεύει νέος μαζί με την αιώνια αγάπη του, την Πέγκι Κάρτερ.

Απ΄αυτό το τέλος του Κρις Έβανς από το σύμπαν της Marvel αναπτύχθηκε μια θεωρία, η οποία επιβεβαιώθηκε πριν λίγες μέρες από τους σεναριογράφους. Επί της ουσίας, αυτό που εξήγησαν είναι πως στο μυαλό τους υπήρχαν πάντοτε δύο Captain America σε κάθε timeline του MCU. Μάλιστα, πέρα από τη σκηνή που είδαμε στο Endgame με τον Captain American του 2012 και του 2023, υπάρχει κι έτερη σκηνή συνύπαρξης των δύο.

Αυτή βρίσκεται στο Civil War, στην κηδεία της Πέγκι Κάρτερ. Ο νέος Στιβ Ρότζερς είναι καθισμένος στην καρέκλα και βλέπει το φέρετρο με την αγάπη του. Το φέρετρο το κουβαλάνε 5-6 άντρες. Ανάμεσα τους κι ένας με λευκά μαλλιά που λέγεται Ρότζερ Στίβενς. Ένα συγκεκαλυμμένο Στιβ Ρότζερς με λίγα λόγια. Αν αυτό ισχύει, οδηγεί σε μια σειρά από συμπεράσματα.

Το βασικότερο όλων είναι πως αυτό που συνέβη στο Endgame, όλα όσα έγιναν, έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν και έχουν ξαναγίνει στο μέλλον. Όχι δεν μπερδεύουμε τους χρόνους. Απλώς φαίνεται πως το σύμπαν της Marvel είναι όντως κυκλικό κι όχι γραμμικό. Άρα δεν υπάρχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Υπάρχουν απλώς σημεία πάνω στον κύκλο.

Αυτό που έκανε ο Captain America στο τέλος του Endgame, το έχει κάνει πολλές φορές ως μελλοντικός Captain America και θα το κάνει ακόμα πολλές ως παρελθοντικός. Είναι εν ολίγοις μια ιστορία που ανακυκλώνεται, που συμβαίνει διαρκώς στην πορεία της ύπαρξης. Άλλωστε, μην ξεχνάμε τι είπε η προηγούμενη Μάγισσα του Σύμπαντος που έδωσε τη θέση της στον Dr. Strange.

Όταν πήγε ο Μπρους Μπάνερ να πάρει την Πέτρα του Χρόνου, του εξήγησε πως αν η Πέτρα φύγει απ΄αυτό το σημείο, τότε θα δημιουργηθεί μια διακλάδωση χαοτική. Κι εκείνος της απάντησε πως θα συμβεί, αλλά αν η Πέτρα επιστραφεί στο ίδιο σημείο, τότε η διακλάδωση θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα και με την διπλή παρουσία του Captain America σε διάφορες στιγμές του MCU. Μάλιστα, η σκηνή που τον βλέπουμε να χορεύει και να φιλά την Πέγκι, είναι η πρώτη επαφή τους, η πρώτη τους στιγμή σε αυτό το κβαντικό περιβάλλον.

Αυτό εγείρει και νέα σενάρια. Ένα πολύ σημαντικό είναι ότι η Πέγκι Κάρτερ γνώριζε όλη αυτή την καταπακτή του χρόνου και γι΄αυτό προσπάθησε να αποκρύψει από τον Στιβ Ρότζερς την ταυτότητα του άντρα που είναι παντρεμένη κι έχουν παιδιά. Αν του το έλεγε, θα ήξερε στην ουσία το μέλλον κι αυτό θα ανέτρεπε τη νίκη απέναντι στον Thanos. Θα καταργούσε το ένα από τα 14 εκατομμύρια σενάρια που είχε δει ο Dr. Strange.

Τέλος, στο Civil War είδαμε τον Captain America να φιλιέται με τη Σάρον Κάρτερ, την ανιψιά της Πέγκι. Κι αν είναι ανιψιά της Πέγκι, είναι και του έτερου Captain America, δηλαδή του εαυτού του από το παρελθοντικό παρόν!

Αν σας έφυγε κι εσάς το μυαλό με όλη αυτή την ιστορία, δεν είστε οι μόνοι…

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap