Ο θρυλικός και βραβευμένος Gladiator του Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με sequel

13/06/19 • 19:18 | UPD 13/06/19 • 19:18

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ταινία που μας έμαθε τον Ράσελ Κρόου επιστρέφει, αλλά θα έχει ελάχιστα σημεία επαφής με το πρώτο. Το Gladiator 2 πάει 25 χρόνια μετά.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2000, αλλά ο χρόνος της αφήγησης ήταν υποτίθεται το 200 προ Χριστού. Κάπου εκεί είχε τοποθετηθεί χρονικά από τους σεναριογράφους και τον σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ. Το sequel του Gladiator θα προχωρήσει περίπου 25-30 χρόνια, περί τα 180 π.Χ. σε ένα σημείο που η ρωμαϊκή αυτοκρατορία εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόγειο της.

Ο Μάξιμος, ο μονομάχος που υποδύθηκε ο Κρόου, δεν θα έχει καμία ανάμειξη στην ταινία. Ίσως μόνο ως αναφορά. Εκείνος που θα στιγματίσει τον πρωταγωνιστή με την αύρα του είναι ο αυτοκράτορας Κόμοδος. Ο ρόλος που έπαιξε ο Χοακίν Φοίνιξ είναι αυτός που προσέφερε στο Ρίντλεϊ Σκοτ και τους σεναριογράφους που συνεργάζεται τη δυνατότητα για να εκτείνουν τη μυθολογία.

Έτσι, το Gladiator 2 θα αφορά στον ανιψιό του Κόμοδου, τον γιο της αδελφής του Λουκίλλας, τον Λύκιο. Ο Λύκιος, έχοντας πια γίνει ένας νέος άντρας, φαίνεται πως θα αναζητήσει κι αυτός τον εαυτό του στη θέση του μονομάχου στην αρένα του Κολοσσαίου. Από τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά για την ταινία, μπορούμε μόνο να πιθανολογήσουμε πως θα βιώσει μια εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στη σκληρότητα του θείου του και στην ανδρεία της ανθρωπιάς που έχει εγγενώς ο ρόλος του μονομάχου.

Περαιτέρω νέα δε μπορούμε να περιμένουμε σύντομα πάντως. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ κάνει τα γυρίσματα για την πρώτη του σειρά, το Raised by Wolves, και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το σενάριο. Όταν ολοκληρωθεί το post production της σειράς, τότε θα αφοσιωθεί στο Gladiator 2. Η λογική λέει ότι το sequel θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει κάπου προς το τέλος του 2021.

Copy link
Powered by Social Snap