Τα αποκάλυψε ο «Βασιλιάς Μπραν»

Game of Thrones: Τα δρακόντεια μέτρα του HBO για το τελευταίο επεισόδιο

22/05/19 • 15:36 | UPD 22/05/19 • 15:36

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε ένα κείμενο που έγραψε για το Hollywood Reporter, ο Άιζακ Χέμπστεντ-Ράιτ, ο Μπραν του Game of Thrones, περιέγραψε τα μέτρα της παραγωγής.

Το Game of Thrones εξελισσόταν με κάθε του επεισόδιο σε μια σειρά ύψιστου ενδιαφέροντος. Και το ύψιστο ενδιαφέρον θέλει την ύψιστη ασφάλεια. Το HBO είδε κι έπαθε αρκετά πριν την κυκλοφορία της 5ης και της 6ης σεζόν με τη διαρροή σεναρίων και σκηνών, γι΄αυτό έγινε πολύ πιο αυστηρό στην προστασία του GoT.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα μέρη που γίνονταν τα γυρίσματα υπήρχε ασφάλεια που δεν επέτρεπε σε άνθρωπο να περάσει είτε με επίγειο είτε με εναέριο τρόπο. Όχι κοντά στο γύρισμα. Αλλά σε ακτίνα χιλιομέτρου. Για παράδειγμα, στο γύρισμα 55 ημερών του τρίτου επεισοδίου της 8ης σεζόν έτυχε να βρεθεί ένα ελικόπτερο πάνω από το σημείο και όλοι το θεώρησαν drone ή κάποιον που επιχειρεί να υποκλέψει. Τελικά ήταν η αστυνομία και μια περίπολος ρουτίνας.

Για να γίνει πιο κατανοητή η τρομερή προστασία του HBO προς το Game of Thrones, αρκεί να διαβάσετε το κείμενο του Άιζακ Χέμπστεντ-Ράιτ στο Hollywood Reporter. Ο τηλεοπτικός Μπραν περιγράφει τα μέτρα ασφαλείας της παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά το γύρισμα της σκηνής που είναι συγκεντρωμένοι οι εναπομείναντες Σταρκ. Σάνσα, Μπραν και Άρυα αποχαιρετούν τον Τζον.

«Όταν ήταν να γυρίσουμε αυτές τις τελευταίες σκηνές στον όρμο, μας είπαν να μη φύγουμε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μας στην Κροατία υπό το φόβο να προδώσουμε κάποιο στοιχείο. Όταν ήρθε η στιγμή να μας πάνε στο γύρισμα, μας κάλυψαν με κουβέρτες. Δεν ήθελαν να φανούν ούτε τα πρόσωπα ούτε οι ενδυμασίες μας. Το HBO επίσης νοίκιασε κάθε δωμάτιο με θέα στα πέριξ. Επιπλέον, είχε ο καθένας τον προσωπικό του σεκιούριτι, ο οποίος καθόριζε κάθε μας κίνηση.

Καθώς το γράφω τώρα αυτό, συνειδητοποιώ ότι έγινε ένα χρόνο πριν. Είχαμε πάει στη Σεβίλλη για να γυρίσουμε τη σκηνή στο Dragonpit (αναφέρεται στη σκηνή όπου είναι συγκεντρωμένοι οι άρχοντες των 7 βασιλείων). Ήταν το τελευταίο μας γύρισμα και ένας ωραίος τρόπος για να τελειώσουμε με το σόου. Στη Σεβίλλη είχαν έρθει και ηθοποιοί που δε συμμετείχαν στη σκηνή για να αποπροσανατολίσουν τους παπαράτσι. Έκαναν τσάμπα διακοπές κι εμείς γυρίζαμε κάτω από τον ήλιο».

Το κείμενο του είναι άκρως συγκινητικό στη συνέχεια, όπου αναφέρει πως αποχαιρετίστηκαν με τους δημιουργούς και μεταξύ τους. Αξίζει να το διαβάσετε. Θα το βρείτε εδώ.

Copy link
Powered by Social Snap