Οι σεναριογράφοι του Game of Thrones αναλαμβάνουν το Star Wars

15/05/19 • 17:56 | UPD 15/05/19 • 17:56

Newsroom eleftherostypos.gr

Από το ένα επιτυχημένο franchise στο άλλο θα πάνε οι Μπενιόφ και Βάις. Το Game of Thrones το έχτισαν, το Star Wars πρέπει να το διατηρήσουν.

Δεν είναι καθόλου εύκολο ψυχολογικά να συνεχίσεις να γράφεις σενάρια όταν έχεις αφήσει πίσω σου το Game of Thrones. Παίρνει πολύ χρόνο μέχρι να μπορέσεις να γυρίσεις το κουμπί. Γι΄αυτό και οι σεναριογράφοι της πιο επιτυχημένης σειράς θα κάνουν κοντά μια 3ετία για να μας δώσουν νέα δείγματα γραφής μέχρι το νέο Star Wars.

Οι Ντέιβιντ Μπενιόφ και Νταν Βάις ξεκαθάρισαν στον Τζίμι Κίμελ προσφάτως ότι σκοπεύουν να πάνε σε κάποιο παραθεριστικό μέρος μαζί με τις γυναίκες τους για να δουν το φινάλε του Game of Thrones σχεδόν πιωμένοι και με κλειστά τα κινητά. Αυτό δείχνει και πόσο ανάγκη έχουν να πάρουν μια απόσταση από το πνευματικό άχθος που απαιτεί το σενάριο σε μια τέτοια παραγωγή.

Και το Star Wars δεν απέχει από το Game of Thrones σε επίπεδο βαρύτητας. Ίσως και μεγαλύτερη γιατί εδώ καλούνται να μπουν οι ίδιοι σε ένα σύμπαν με τεράστια κληρονομιά. Δεν δημιουργούν κάτι δικό τους εξ αρχής. Επιπλέον, θα υπάρχει πάντα η κρίση. Μην ξεχνάμε ότι και γι΄αυτούς το GoT ήταν η πρώτη τους μεγάλη δουλειά και τους απασχόλησε για δέκα χρόνια.

Από το πρωί της Δευτέρας θα έχουν άπλετο χρόνο να σχεδιάσουν τη νέα τριλογία Star Wars που θα κυκλοφορήσει από το 2022 και μετά. Ως γνωστόν, η τριλογία του Έιμπραμς ολοκληρώνει τη διαδρομή της τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Από πέρσι όμως η Disney είχε αναθέσει στον σεναριογράφο Ρίαν Τζόνσον να ετοιμάσει μια νέα τριλογία σχετική με τον Τελευταίο Τζεντάι.  Αυτή η κίνηση είχε γίνει στο πλαίσιο του πλάνου να βγαίνει κάθε χρόνο ταινία από τη μυθολογία του Star Wars.

Η αποτυχία του Solo όμως άλλαξε την οπτική τους. Έτσι, μέχρι το 2021 δεν προβλέπεται να βγει κάτι σχετικό. Τότε είναι που θα μπουν σε εφαρμογή οι δύο ξεχωριστές τριλογίες. Του Τζόνσον και των Μπενιόφ και Βάις.

Copy link
Powered by Social Snap