Υπάρχει και σύνδεση με τον Μπραν

Game of Thrones: Γιατί η Άρυα ήταν η μόνη που μπορούσε να σκοτώσει τον Night King;

10/05/19 • 17:33 | UPD 10/05/19 • 17:33

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπορεί να ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο, όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια στο Game of Thrones που ανοίγει ξανά τη συζήτηση για τον Night King.

Το τρίτο επεισόδιο της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones προβλήθηκε πριν από δύο βδομάδες περίπου. Γι΄αυτό αν ο τίτλος αποτέλεσε spoiler για σένα, το πρόβλημα δεν είναι δικό μας. Από τότε έχουν συμβεί πολλά. Κι όμως υπάρχει κάτι σχετικό με τον Night King που δεν συζητήθηκε κι αφορά στην ευφυΐα που διακρίνει το σενάριο.

Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται όλα αυτά τα χρόνια γιατί χρειάζονται τόσο καιρό οι σεναριογράφοι για να ολοκληρώσουν το σενάριο για τόσα λίγα επεισόδια. Δέκα ως την έκτη σεζόν, εφτά στην έβδομη και έξι στην όγδοη. Αυτό συμβαίνει γιατί η τελική μορφή των σεναρίων έρχεται ως τελικό στάδιο τουλάχιστον 3-4 σεναρίων που έχουν «καεί» πριν.

Δεν έρχεται κατευθείαν η έμπνευση στους Μπενιόφ και Βάις για το πως θα πάει το Game of Thrones. Πρέπει να φροντίσουν για μια συνέπεια και να μην αντιτίθεται το ένα επεισόδιο σε κάτι από το παρελθόν. Οπότε γράφουν κάτι, το συζητούν, αναπτύσσουν ερωτήσεις κι αν σε κάποια δεν υπάρχει απάντηση που να συνάδει με τη σειρά, το πάνε πάλι απ΄την αρχή. Κάπως έτσι έγινε και με το θάνατο του Night King.

Είναι αρκετά πιθανό η Άρυα να μην αποτέλεσε στο μυαλό τους την πρώτη επιλογή για να σκοτώσει τον Night King. Ήταν όμως η πιο συμβατή απ΄όλες. Ο λόγος; Αν θυμηθούμε το δεύτερο επεισόδιο όπου γίνεται η εκπόνηση της τακτικής, η Άρυα συμμετέχει λιγότερο απ΄όλους και δεν εκφράζει κάποια θέση, παρά στήριξη στο σχέδιο του Μπραν.

Ο Μπραν έχει ομολογήσει ότι ο Night King τον ακούμπησε στο παρελθόν και τον σημάδεψε ώστε να ξέρει που βρίσκεται. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Εκτός από την τοποθεσία του Μπραν, ο Night King μάθαινε και τις σκέψεις του και όλες τις πληροφορίες που εισέρχονταν σε αυτές. Άρα αν ο Τζον ή η Καλίσι του έλεγαν «εμείς θα στεκόμαστε εκεί για να του επιτεθούμε», θα το γνώριζε.

Ο μόνος τρόπος να πεθάνει ήταν με κάτι μη σχεδιασμένο. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση αυτή που έκανε η Άρυα. Σίγουρα ήταν η πιο ικανή αφού ήξερε να ξεφεύγει. Ήταν όμως και αυτή που το αποφάσισε σε μια στιγμή και το έκανε. Δεν το πολυφιλοσόφησε. Κι ο Μπραν, που είχε προβλέψει την κατάληξη όταν της έδωσε το στιλέτο στην 7η σεζόν, είχε φροντίσει να παραπλανήσει με άλλες σκέψεις την επαφή του με τον Night King.

Αυτό βέβαια μας οδηγεί και στην κατάληξη της σειράς στο 6ο επεισόδιο. Εκεί όπου θα καθίσει θεωρητικά ο βασιλιάς ή η βασίλισσα στον Σιδηρούν Θρόνο. Μια πάρα πολύ τραβηγμένη, αλλά όχι άτοπη, θεωρία λέει ότι ο Μπραν θα κάτσει στο θρόνο. Κι αυτό θα αποτελέσει το κλείσιμο ενός κύκλου. Το Game of Thrones άρχισε με άσχημο τρόπο για εκείνον, με την πτώση του από το σπρώξιμο του Τζέιμι, και θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό.

Σε διασύνδεση με μια άλλη θεωρία που θέλει τον Night King να μην αποτελεί εντελώς παρελθόν, η θεωρία καταλήγει ότι ο Μπραν πήρε την ουσία του Night King τη στιγμή που τον κάρφωσε η Άρυα. Ότι είχε προβλέψει τα πάντα και το οργάνωσε έτσι ώστε να δείξει την αληθινή δύναμη του Night King τη στιγμή που κανείς δεν θα είναι προετοιμασμένος. Έτσι, η τελευταία σκηνή του Game of Thrones θα περιλαμβάνει τον Μπραν.

Εκείνος θα σηκωθεί από τον θρόνο του, δε θα είναι πια σε καροτσάκι, θα ανοιγοκλείσει τα μάτια του, κι από πράσινα που είναι θα μεταμορφωθούν σε μπλε. Κι ο ηγέτης των White Walkers θα είναι ο τελικός νικητής στη μάχη για το θρόνο!

Copy link
Powered by Social Snap