Το λάθος που...δεν ήταν τόσο λάθος!

Το Game of Thrones «έδωσε» 1.000.000 δολάρια στα Starbucks

07/05/19 • 15:57 | UPD 07/05/19 • 15:57

Newsroom eleftherostypos.gr

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι δεν είδε κανείς το ποτήρι με τον καφέ, το Game of Thrones και τα Starbucks παρέδωσαν δωρεάν μάθημα μάρκετινγκ.

Ήταν μια γκάφα; Ήταν ένα ηθελημένο λάθος; Ήταν μια τοποθέτηση προϊόντος τόσο καλά συγκεκαλυμμένη; Κανείς δεν το θα το μάθει. Αυτό όμως που μπορούμε σίγουρα να μάθουμε είναι μαθήματα instant marketing από τα Starbucks που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον ντόρο από το Game of Thrones.

Όλοι μιλούν γι΄αυτή τη σκηνή στην αρχή του 4ου επεισοδίου της 8ης σεζόν όπου απεικονίζεται κάπως θολά ένα μεγάλο πλαστικό ποτήρι με χάρτινο περιτύλιγμα και θυμίζει πολύ τα αντίστοιχα των Starbucks. Βρίσκεται μπροστά στη Ντενέρις. Δεν το παρατηρείς με την πρώτη στιγμή. Αλλά ούτε περνάει απαρατήρητο. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν οι άνθρωποι του Game of Thrones δεν το είδαν σε πραγματικό χρόνο, στο γύρισμα, το είδαν στο μοντάζ. Κάποιοι πιο πονηρεμένοι έριξαν το φταίξιμο στη Σάνσα που βλέπουμε εδώ τι κρατάει στο χέρι της.

Μην ξεχνάμε ότι για κάθε επεισόδιο γίνεται τριπλό μοντάζ και με την παρουσία πολλών ατόμων στο δωμάτιο του μοντάζ.  Σαφώς το είδαν, σαφώς το άφησαν επί τούτου να αχνοφαίνεται. Δεν έλεγε ξεκάθαρα Starbucks, αλλά όλοι κατάλαβαν ότι περί τέτοιου επρόκειτο. Η δωρεάν διαφήμιση πήρε τον δρόμο της από κει και πέρα.

Έχουμε ξεπεράσει τα 400.000 tweets που φέρουν το hashtag #GameofThrones και το #Starbucks. Απ΄αυτό και μόνο το δεύτερο brand έχει πάρει τεράστιο κέρδος. Μια διαφήμιση που θα την πλήρωνε τουλάχιστον 250.000 δολάρια μέχρι και ένα εκατομμύριο, την έκανε εντελώς δωρεάν. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά με την διαχείριση των ανθρώπων των Starbucks στα social media, το κέρδος θα είναι μακροσκοπικά ακόμα μεγαλύτερο.

Από χθες όλοι έμαθαν ότι τα Starbucks στις ΗΠΑ έχουν ένα αφέψημα που λέγεται Dragon’s Drink. Μια αναφορά στο Twitter ήταν αρκετή για να αρχίσουν οι απανωτές ερωτήσεις επ΄αυτού. Μόνο το 50% όσων απαντούσαν στο tweet των Starbucks να το αγόρασαν σήμερα, μιλάμε για μια ραγδαία αύξηση πώλησης του προϊόντος σε ποσοστό ως και 2000 φορές πάνω!

Copy link
Powered by Social Snap