2 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα σε 10 μέρες

Το Avengers Endgame «βύθισε» τον Τιτανικό και σμπαράλιασε κάθε ρεκόρ

06/05/19 • 17:36 | UPD 06/05/19 • 17:54

Newsroom eleftherostypos.gr

Δεν χρειάστηκε παρά μόλις 10 μέρες για να καταρρίψει κάθε ρεκόρ στο box office το Avengers Endgame και είναι ζήτημα ημερών να πιάσει κορυφή.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Τζέιμς Κάμερον έχει καπαρώσει την κορυφή. Πρώτο το Avatar, δεύτερος ο Τιτανικός. Το ένα του 2009, το έτερο του 1997. 22 χρόνια πρώτος και δεύτερος. Ήδη η δεύτερη θέση είναι παρελθόν αφού το Avengers Endgame ξεπέρασε μέσα σε δέκα μέρες τα έσοδα του Τιτανικού.

Τα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια του Τιτανικού αποτελούν πλέον την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο σινεμά, με το Endgame να είναι ήδη στα 2.188 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα ποσό που το έπιασε μέσα σε δέκα μέρες προβολής σε παγκόσμια κλίμακα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το Avatar που είναι πρώτο με 2.7 δισεκατομμύρια, χρειάστηκε 47 μέρες για να πιάσει το μαξιλαράκι των 2 δισεκατομμυρίων.

Οι ευοίωνες προβλέψεις για την εμπορική επιτυχία του Avengers Endgame μοιάζουν πια πολύ μικρές. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα. Κι αν το δούμε μακροσκοπικά και γεωμετρικά προς τα κάτω, αν η είσπραξη πέφτει κατά 200-300 εκατομμύρια για τις επόμενες εβδομάδες ως το πιο απαισιόδοξο σενάριο, τότε θα μιλάμε για την πρώτη ταινία που υπερβαίνει τα 3 δισεκατομμύρια!

Στη Βόρεια Αμερική το Endgame έχει κάνει ήδη 620 εκατομμύρια κάτι που το τοποθετεί στην κορυφή και γι΄αυτή την επιμέρους λίστα. Στην Ευρώπη και την Ασία το νούμερο είναι εξίσου ιλιγγιώδες με 1.56 δισεκατομμύρια. Όλα αυτά τα νούμερα δεν είναι απλά νούμερα. Δείχνουν τη δυναμική του σινεμά και το που έχει φτάσει. Δείχνουν επίσης και τι πρέπει να κάνει αν θέλει να συναγωνιστεί την τηλεόραση που την τελευταία 3ετία είναι απόλυτος κυρίαρχος.

Η Marvel ήδη βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και το Endgame ήταν σωστά η κορύφωση της ένωσης των Avengers και το ίδιο ορθά θα επανέλθουν τα storylines στον μοναχικό τους δρόμο.

Copy link
Powered by Social Snap