Το λες και βόμβα αν ισχύει

Game of Thrones: Τρελή θεωρία θέλει τον Τόρμουντ πατέρας Λυάνα Μόρμοντ;

03/05/19 • 19:00 | UPD 03/05/19 • 19:00

Newsroom eleftherostypos.gr

Μια εξομολόγηση του Τόρμουντ στο δεύτερο επεισόδιο του Game of Thrones και ο τρόπος που πέθανε η Λυάννα στο τρίτο γεννούν μια θεωρία.

Στον κόσμο του Game of Thrones το απίθανο είναι πιθανό. Αυτό δεν είναι απλώς μια θεωρητική φράση. Έχει παρουσιάσει πρακτικό αντίκρυσμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Σε αυτή που θα αναφέρουμε και αφορά τον Τόρμουντ και τη Λυάννα Μόρμοντ ίσως όμως να μην έχει ευκαιρία για να αποδειχθεί. Ακολουθούν spoilers.

Κάθε επεισόδιο του Game of Thrones είναι σαν ένα πολύπλοκο βιβλίο. Χρειάζεται και δεύτερη ανάγνωση για να πιάσεις άλλες λεπτομέρειες. Στο τρίτο επεισόδιο της 8ης σεζόν ειδικά που η φωτεινότητα ήταν χαμηλή και το επεισόδιο μεγάλης διάρκειας, θα πρέπει να το δει κανείς 3-4 φορές για να πιάσει με την πρώτη όλες τις λεπτομέρειες. Να τις αντιληφθεί και να αρχίσει να πονηρεύεται.

Μια λεπτομέρεια που χρειάζεται να μας την φωτίσει άλλος, γέννησε μια πάρα πολύ τρελή θεωρία. Ένας από τους νεκρούς στη μάχη με τους White Walkers ήταν η Λυάννα Μόρμοντ. Η Λυάννα, μεγάλο πουλέν για τους φανατικούς της σειράς, έστεκε με τον στρατό της πίσω από την πόρτα του Γουίντερφελ ώστε να αποτελέσει την τρίτη γραμμή άμυνας, εφόσον μπουν οι νεκροί στο κάστρο.

Οι νεκροί μπήκαν και ανάμεσα τους ήταν και ένας γίγαντας wight. Μόλις είδε τη Λυάννα την έσπρωξε. Εκείνη νευρίασε και πήγε να του επιτεθεί. Ο γίγαντας την έπιασε με το χέρι και άρχισε να σφίγγει το σώμα της μέχρι να την λιώσει. Λίγο πριν πετύχει τον σκοπό του όμως, η Λυάννα βρήκε μια ικμάδα δύναμης και του κάρφωσε λεπίδα στο μάτι. Έτσι, πέθανε, αλλά έκανε και σημαντική ζημιά στον εχθρό.

Πάμε να κάνουμε τώρα τη γέφυρα επικοινωνίας που θα μας οδηγήσει στον Τόρμουντ. Μόλις ένα επεισόδιο πριν ο Τόρμουντ περιέγραφε μια ιστορία όπου κρύφτηκε στο στήθος μιας γυναίκας γίγαντα, έπινε γάλα από εκεί και σε ηλικία 10 ετών σκότωσε τον άντρα της. Κι η Λυάννα δεν ήταν πάνω από 12 ετών που σκότωσε τον δικό της γίγαντα.

Αν πάμε λίγο πιο πίσω, ο Τόρμουντ είχε αφηγηθεί πιο παλιά ότι είχε κάνει σεξ με μια γυναίκα ονόματι Σίλα στο νησί Μπέαρ. Μια περιοχή που ανήκε στην επικράτεια ηγεμονίας των Μόρμοντ και τόπος καταγωγής της Λυάννα. Οπότε η θεωρία λέει ότι αυτή η γυναίκα δεν ήταν όντως μια Σίλα, αλλά ήταν η Μέγκι Μόρμοντ που έδωσε ψεύτικο όνομα.

Η συγκεκριμένη θεωρία μπορεί να ακούγεται αρκετά τραβηγμένη, όμως στο Game of Thrones όπου όλοι έχουν ταξιδέψει σε πολλούς τόπους και έκαναν σεξ σε κάθε τόπο, δεν είναι απίθανη η σύνδεση. Δεν θα το θεωρούσαμε απίθανο ακόμα κι αν μας έλεγαν ότι η Λυάννα είναι θεία της Μαργκέρις Ταϊρέλ!

Copy link
Powered by Social Snap