Κλυδωνισμοί στη δύναμη της

Game of Thrones: Η «αποδυνάμωση» της Ντενέρις και το damage control

25/04/19 • 19:54 | UPD 25/04/19 • 21:26

Newsroom eleftherostypos.gr

Στο δεύτερο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones είδαμε μια σειρά από στιγμές όπου η Ντενέρις έχανε την εμπιστοσύνη των γύρω της.

Στο πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones, ο Τζον Σνόου λέει στην Ντενέρις ότι θα χρειαστεί να κερδίσει με πολύ κόπο την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Βορρά. Μια βδομάδα αργότερα, στο δεύτερο επεισόδιο, βλέπουμε την Καλίσι να βιώνει αντιδράσεις και ανθρώπους να στέκονται απέναντί της. Έστω με εύσχημο τρόπο.

Μόλις στο ξεκίνημα του επεισοδίου βλέπουμε τον Τζέιμι Λάνιστερ να στέκεται ενώπιον της Καλίσι, της Σάνσα και του Τζον Σνόου για να τους πείσει ότι δεν είναι κάποιο σχέδιο της Σέρσεϊ η παρουσία του εκεί. Αλλά ότι την παράτησε και ήρθε να προσφέρει τις υπηρεσίες του αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της κατάστασης.

Η Ντενέρις του επιρρίπτει ευθύνες για παρελθοντικές πράξεις, η Σάνσα το ίδιο. Ο Τζον όμως λέει ότι οποιοδήποτε διαθέσιμο χέρι απέναντι στους White Walkers είναι απαραίτητο. Εκείνη τη στιγμή σηκώνεται και η ούτως ή άλλως δυναμική Μπριέν για να στηρίξει τον Τζέιμι και την αλήθεια των λόγων του. Πείθει έτσι τη Σάνσα και κατ΄επέκταση και την Καλίσι.

Σε επόμενη σεκάνς βλέπουμε την Ντενέρις να απευθύνεται σε υψηλή ένταση στον Τύριον κατηγορώντας τον που πίστεψε την υπόσχεση της αδερφής του ότι θα στείλει στρατό. Του καθιστά σαφές ότι τον προσέλαβε για την αποτελεσματικότητα των συμβουλών του. Σαν να τον προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτεί άλλη τέτοια αβελτερία.

Στη συζήτηση της με τη Σάνσα στη βιβλιοθήκη του Γουίντερφελ έχουμε μια ακόμα περίπτωση αντίστασης. Πιο light βέβαια. Βλέπουμε τη Σάνσα να της απευθύνεται χωρίς ίχνος υποταγής, σαν ίση προς ίση, και αυτό κλυδωνίζει λίγο ακόμα το μέσα της. Η κορύφωση βέβαια έρχεται με την αποκάλυψη του Τζον Σνόου για την καταγωγή του. Εκεί η Ντενέρις χάνει και τον δεύτερο άντρα που εγγυόταν για εκείνη και τη δίκαιη απαίτηση της να γίνει η βασίλισσα του King’s Landing.

Μέσα σε ένα επεισόδιο είδε δύο γυναίκες που δεν ήταν έμπιστες της να μην σκύβουν στα κελεύσματά της. Είδε δύο άντρες που την ακολουθούσαν και θα την ακολουθούσαν παντού, να απομακρύνονται. Η Ντενέρις δείχνει ψήγματα μικροπολιτικής και θυμίζει έντονα Σέρσεϊ. Κι αυτό είναι που πρέπει να αποφύγει.

Γι΄αυτό ο πολύπειρος Τζόρα Μόρμοντ, που έμαθε πως είναι η άλλη πλευρά, σπεύδει να την συμβουλεύσει να βρει νέα γέφυρα προσέγγισης με τον Τύριον. Κάνει το damage control. Του δείχνει η Ντενέρις στη συνέλευση πόσο εκτιμά την παρουσία του και πόσο τον έχει ανάγκη.

Αυτό ίσως να είναι ένα προμήνυμα για τη στάση της στο επεισόδιο της μεγάλης μάχης…

Copy link
Powered by Social Snap