Η δεύτερη ανάγνωση του δρακοπετάγματος

Game of Thrones: Αυτό που λίγοι κατάλαβαν στη σκηνή Τζον Σνόου-Καλίσι

17/04/19 • 17:17 | UPD 17/04/19 • 18:21

Newsroom eleftherostypos.gr

Μια από τις φαινομενικά λιγότερο σημαντικές σκηνές του πρώτου επεισοδίου της 8ης σεζόν του Game of Thrones έκρυβε αρκετά νοήματα από πίσω.

Είναι σαφές μετά από 8 σεζόν ότι το Game of Thrones έχει κρυφά νοήματα σε κάθε του επεισόδιο. Είναι τόσο μαεστρική η σύνθεση του σεναρίου που δε γίνεται παρά να υποκλιθείς. Κι όχι μόνο για πράγματα που όντως ισχύουν. Αλλά και για υποθέσεις που κάνει το κοινό και καταλήγουν να μην επιβεβαιώνονται ποτέ.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι κάτι που εικάζουμε ή κάτι που δεν θα συμβεί. Είναι κάτι που συνέβη κι έχει πολλαπλή ανάγνωση. Κάτι που αποτελεί μια ανάλυση της ικανότητας των Μπενιόφ και Βάις στο να γράφουν για το Game of Thrones.

Στο πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones είδαμε πολλά. Τίποτα που να εξιτάρει τρελά τον θεατή, πέραν της αποκάλυψης του Σαμ στον Τζον Σνόου. Μια αποκάλυψη που ήρθε ως κορύφωση της κλιμάκωσης που συντελέστηκε σε προηγούμενες σκηνές. Αυτό το bonding ανάμεσα στον Σνόου και την Καλίσι έπρεπε να συμβεί, για να γίνει πιο σοκαριστικό μέσα του το ότι σχετίζεται συγγενικά μαζί της.

Η επαφή τους συνέβη σωματικά με το σεξ στην 7η σεζόν, συνεχίστηκε με την ποδηγεσία των Ντοθράκι από τους δυο τους έφιππους και κορυφώθηκε στο σημείο που καβάλησαν τους δράκους. Εκεί έμειναν μόνο οι δυο τους, σαν να μην υπάρχει κόσμος γύρω τους. Αυτό κιόλας προτείνει η Καλίσι στον Σνόου μόλις απομονώνονται. Να μείνουν για πάντα εκεί στο απόκρυφο μέρος και κανείς δεν θα τους βρει.

Σε αυτή τη σκηνή βέβαια έχει συμβεί κάτι που λίγοι συνειδητοποίησαν στην πρώτη θέαση. Λίγοι έκαναν τη σύνδεση με την καταγωγή του Σνόου. Ο Σνόου είναι γιος του Ρέγκαρ Ταργκάριεν. Ένας από τους δράκους της Καλίσι έχει ονομαστεί Ρέγκαλ, από τον Ρέγκαρ. Όπως ο Ντρόγκον από τον Καλ Ντρόγκο και ο Βισέριον από τον Βισέρις Ταργκάριεν. Από τους τρεις άντρες δηλαδή που αγαπούσε και θαύμαζε.

Ο Ρέγκαλ είναι ο δράκος που καβάλησε ο Σνόου και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Ήταν μια ακόμα κίνηση εκ σεναρίου, ώστε να χρησιμεύσει αργότερα στον Σνόου. Τώρα που γνωρίζει την αλήθεια, θα αρχίσει να συνδέει τις τελείες. «Γι΄αυτό πέταξα με τον δράκο τόσο εύκολα με την πρώτη. Γι΄αυτό με αποδέχθηκε ο Ρέγκαλ» θα σκεφτεί. Αυτό που δε θα σκεφτεί είναι ότι πρόκειται για τη μετενσάρκωση του πατέρα του. Και γι΄αυτό υπήρξε αυτό το έντονο κοίταγμα του δράκου τη στιγμή που φιλιόντουσαν με την Καλίσι.

Αυτό όσον αφορά τον πραγματικό του πατέρα. Γιατί υπάρχει και κάτι που αφορά τον άνθρωπο που μέχρι αυτό το επεισόδιο του Game of Thrones γνώριζε για πατέρα του. Τον Νεντ Σταρκ.

Όταν μαθαίνει την αλήθεια από τον Σαμ γυρίζει και του λέει μια φράση. «Θες να πεις ότι ο πιο έντιμος άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου μου είπε ψέμματα;». Ο Σαμ του εξηγεί ότι δεν του είπε ψέμματα. Απλώς τον προστάτευσε. Η πραγματικότητα είναι ότι την αλήθεια για τον πατέρα του την είπε ουσιαστικά ο Νεντ. Την τελευταία φορά που τον είδε ζωντανό του είχε υποσχεθεί του Σνόου ότι θα μάθει την αλήθεια όταν ξαναϊδωθούν. Όπερ και συνέβη στο τελευταίο επεισόδιο. Ο Τζον είδε το άγαλμα του πατέρα του πριν πάει να τον βρει ο Σαμ. Όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στη θέση τους. Αυτό λέγεται αρμονία στο Game of Thrones.

Copy link
Powered by Social Snap