629.561 με υπογραφή Παππά στην ταινία του Γαβρά με τον Βαρουφάκη – Τι λέει ο υπουργός

10/04/19 • 16:38 | UPD 10/04/19 • 19:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το επενδυτικό σχέδιο πληροί με το παραπάνω τα πολιτιστικά κριτήρια που ορίζονται, ο προϋπολογισμός των «επιλέξιμων δαπανών» ανέρχεται στα 1.798.747 ευρώ από τα οποία θα επιχορηγηθούν οι 630.000 ευρώ

Μπορεί να δημοσιεύτηκε την Πρωταπριλιά αλλά δεν είναι καθόλου ψέμα ότι από το υπουργείο ψηφιακής Πολιτικής θα δοθούν περίπου 630.000 ευρώ για να καλυφθεί μέρος του κόστους της της ταινίας του Κώστα Γαβρά για την «υπερήφανη διαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το επενδυτικό σχέδιο πληροί με το παραπάνω τα πολιτιστικά κριτήρια που ορίζονται, ο προϋπολογισμός των «επιλέξιμων δαπανών» ανέρχεται στα 1.798.747 ευρώ από τα οποία θα επιχορηγηθούν οι 629.561 ευρώ.

Η ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά, βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που αναφέρεται στο εξάμηνο της «περήφανης» διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του grexit και τελικά υπεγράφη το τρίτο μνημόνιο.

Τα γυρίσματα βρίσκονται στην τελική τους φάση, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό σ’ αυτήν θα πρωταγωνιστούν διάσημοι ηθοποιοί όπως ο Χρήστος Λούλης που θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη που θα ενσαρκώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Εξηγώντας την σχετική απόφαση, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνίας αναφέρουν πως «Η επιχορήγηση εντάσσεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) για την προώθηση της Ελλάδας ως τόπο γυρισμάτων για ξένες παραγωγές. Οι παραγωγοί καταθέτουν προτάσεις και, αν αυτές εγκριθούν, επιχορηγούνται με το 35% του προϋπολογισμού τους. Μέχρι στιγμής γύρω 15-20 ταινίες είναι σε διαδικασία να πάρουν επιχορήγηση, ανάμεσά τους και το «Born to be murdered» που συνεχίζει τα γυρίσματα στη χώρα μας, ενώ τον Μάρτιο είχε περάσει και από την Αθήνα κλείνοντας την Πλατεία Συντάγματος».

Δείτε την επίμαχη απόφαση εδώ 

Τι απαντά ο Παππάς

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τη υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του Κώστα Γαβρά στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία. 

Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του.

Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα.

Το κακογυρισμένο έργο τους, δεν κόβει πλέον εισιτήρια».

Copy link
Powered by Social Snap