Για την ταινία The Eternals

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel ετοιμάζεται για τον πρώτο γκέι ήρωα

08/03/19 • 15:51 | UPD 08/03/19 • 15:51

Newsroom eleftherostypos.gr

Πολύ κοντά σε εκπροσώπηση της LGBTQ κοινότητας στις κινηματογραφικές της παραγωγές βρίσκεται η Marvel όπως αποκάλυψε η παραγωγός της.

Είναι κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί ο πρόεδρος των στούντιο της Marvel Κέβιν Φάιζ πριν από τέσσερα χρόνια. Τώρα είναι η σειρά της Βικτόρια Αλόνσο, παραγωγού σε κάθε ταινία Marvel που έχει κυκλοφορήσει από το 2010 κι εντεύθεν να ανοίξει ένα διάπλατο μονοπάτι στην παρουσία της LGBTQ κοινότητας στο σύμπαν της.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Vanity Fair, η Βικτόρια Αλόνσο δήλωσε κατενθουσιασμένη ότι είναι στα άμεσα πλάνα της Marvel να απευθυνθεί σε αυτή τη μεριά του σινεφίλ κοινού, το οποίο από καιρό μοιάζει να έχει ανάγκη έναν τέτοιο σούπερ ήρωα. Όπως ακριβώς συνέβη με τη μαύρη φυλή και τον Black Panther, έτσι θέλουν και με τον γκέι χαρακτήρα που αναζητούν.

Μπορεί η Αλόνσο να ήταν αρκετά αόριστη στο χρονικό σημείο που θα συμβεί αυτό, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει με την ταινία The Eternals. Καθώς ολοκληρώνεται το τρίτο στάδιο του Marvel Cinematic Universe, ετοιμάζεται να αρχίσει το τέταρτο. Με το Endgame θα κλείσει ένας κύκλος και θα ανοίξει ένας άλλος. Τη θέση των Avengers ως κινηματογραφικό brand, ίσως πάρουν οι Eternals.

H Marvel έχει βγάλει μια αγγελία στην οποία αναζητά έναν ηθοποιό 30-50 ετών, ιδανικά να είναι ανοιχτά γκέι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απορρίψουν τις άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις. Απλώς είναι προφανές πως θέλουν να συνδυάσουν το καλλιτεχνικό κομμάτι με το πολιτικό. Η Αλόνσο δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε κάτι τέτοιο, επομένως ίσως ένας από τους Αιώνιους να είναι γκέι.

Άλλωστε, από τη φύση τους είναι μια εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους. Δημιουργήθηκαν από τους Ουράνιους και χαρακτηρίζονται από πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πολύ χαμηλό ποσοστό γεννήσεων. Είναι στην ουσία μακρινά ξαδέλφια της ανθρώπινης φυλής και βασική τους κατοικία είναι ο Τιτάνας, το μέρος που γεννήθηκε δηλαδή ο Thanos.

Επίγεια, οι αποικίες τους βρίσκονται στην Σιβηρία, στην Ωκεανία και στην Ελλάδα. Η τελευταία κάνει σύνδεση με το δωδεκάθεο. Στην ουσία οι άνθρωποι θεώρησαν του Αιώνιους θεούς κι εκείνοι πήραν τη μορφή του δωδεκάθεου για να μην αποκαλυφθούν, ενώ κατοικούσαν στον Όλυμπο.

Το Eternals αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 και μέχρι τότε ίσως να μη μάθουμε ποιος ρόλος θα αναληφθεί από γκέι ηθοποιό. Σε κινηματογραφικό πεδίο, η μόνη μη straight αναφορά είναι αυτή της Τέσα Τόμπσον ως Βαλκυρία στο Ragnarok και το επερχόμενο Endgame.

Copy link
Powered by Social Snap