ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ συνολικά 9 ΒΡΑΒΕΙΑ

Όσκαρ 2019: Η Ολίβια Κόλμαν έσωσε το The Favourite – 1/10 ο Λάνθιμος

25/02/19 • 06:50 | UPD 25/02/19 • 10:01

Newsroom eleftherostypos.gr

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και τα Όσκαρ ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο για το The Favourite. «Άφαντος» ο Λάνθιμος.

Όταν ξεκινούν τα Όσκαρ με δύο κατηγορίες στις οποίες το The Favourite είναι φαβορί και δεν είναι στους νικητές, τότε τι μπορείς να περιμένεις από τη συνέχεια; Ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του πήγαιναν για 9 Όσκαρ και καταλήγουν να αποχωρούν από το Dolby Theatre με μόλις ένα. Αυτό για το Ά Γυναικείο.

Στα κουστούμια και στο κομμάτι της παραγωγής το The Favourite παρουσιαζόταν ως φαβορί. Στα φαβορί βρισκόταν και στην κατηγορία του μοντάζ με τον Γιώργο Μαυροψαρίδη. Ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο να πάρει κάποιο από τα δύο μεγάλα βραβεία.

Το The Favourite παίρνει μόλις ένα Όσκαρ από τα συνολικά 9 που διεκδικούσε με τις 10 υποψηφιότητες.

Η Ολίβια Κόλμαν ήταν η μοναδική που ανάγκασε την Ακαδημία να γράψει τον τίτλο The Favourite σε φάκελο. Όταν ανακοινώθηκε το όνομα της, η αντίδραση της Έμμα Στόουν τα έλεγε όλα για τα συναισθήματα των ανθρώπων της ταινίας σε σχέση με την συγκομιδή.

Εκείνο που σόκαρε περισσότερο αφορούσε στο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Εκεί όπου το The Favourite ήταν στην χειρότερη δεύτερο φαβορί. Τελικά, ο Λάνθιμος είδε να το κατακτά όχι το πρώτο φαβορί, δηλαδή το Roma, αλλά το Green Book του Πίτερ Φαρέλι. Δίκαιη νίκη, μα αναπάντεχη.

Copy link
Powered by Social Snap