Τέσσερις κατηγορίες θα «κοπούν»

Κι άλλες αλλαγές στα Όσκαρ – Θα γίνουν βραβεύσεις στα διαλείμματα

12/02/19 • 18:51 | UPD 12/02/19 • 18:51

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην προσπάθεια τους να μειώσουν τη διάρκεια της βραδιάς, οι υπεύθυνοι των Όσκαρ ανακοίνωσαν ότι από φέτος θα γίνονται βραβεύσεις off air.

Από το περασμένο καλοκαίρι η Ακαδημία Κινηματογράφου είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να μειώσει την διάρκεια της βραδιάς των Όσκαρ. Αν σκεφτεί κανείς ότι μαζί με τα διαλείμματα έφτανε τις 3 ώρες και 45 λεπτά, είναι μια λογική σκέψη. Οι τρόποι για να μειωθεί η διάρκεια ήταν δύο και θα εφαρμοστούν από φέτος κιόλας.

Αλλαγμένα σε μικρές αλλά πολύ σημαντικές λεπτομέρειες θα είναι τα Όσκαρ από τη φετινή χρονιά. Ύστερα από mail που έστειλε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τζον Μπέιλι σε όλα τα μέλη, η φετινή διοργάνωση δεν θα ξεπεράσει τις τρεις ώρες κι αυτό θα επιτευχθεί με τους εξής τρόπους.

Ο πρώτος που ξεκίνησε δειλά από πέρσι αφορά την αυστηρότητα στον διαθέσιμο χρόνο κάθε νικητή. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός είναι ότι τέσσερις κατηγορίες βραβείων θα δίνονται στα διαλείμματα. Δεν θα είναι οι ίδιες κατηγορίες κάθε χρόνο, αλλά θα αφορούν όλες τα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα εναλλάσσονται. Φέτος, τα Όσκαρ που θα δοθούν σε διάλειμμα είναι της φωτογραφίας, του μοντάζ, του live action μικρού μήκους και make-up/hairstyling.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, υποψήφιος στο μοντάζ για το The Favourite, πάρει το Όσκαρ, εμείς στην Ελλάδα δεν θα το δούμε.

Οι νικητές αυτών των κατηγοριών θα βγάζουν και το λόγο τους στο διάλειμμα και θα προβάλλεται μετά μονταρισμένος. Έτσι, θα μπορούν να διαλέξουν από την παραγωγή του ABC τα βασικά σημεία και να μην προβληθεί ολόκληρος. Αυτή η αλλαγή οδήγησε την Ακαδημία στην απόφαση να κάνει live μετάδοση των Όσκαρ μέσω της πλατφόρμας του ABC, όπου δεν θα υπάρχει διακοπή για διάλειμμα και θα εξελίσσεται κανονικά η βραδιά.

Πάντως, η συγκεκριμένη κίνηση δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης. Ήδη ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο κάτοχος Όσκαρ φωτογραφίας Εμάνουελ Λουμπέτσκι θεωρούν ότι είναι ασέβεια προς τη ραχοκοκαλιά των ταινιών τους, δηλαδή τους υπεύθυνους φωτογραφίας και τους μοντέρ.

Η παραπάνω αλλαγή έρχεται σε συνέχεια μιας ήδη γνωστής. Αφορά σε αυτούς που θα απονείμουν τα βραβεία των ηθοποιών. Για πρώτη φορά δεν θα είναι οι περσινοί νικητές και προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί πως θα κινηθεί η Ακαδημία. Και βρισκόμαστε μόλις 12 μέρες από την απονομή.

Copy link
Powered by Social Snap