Η κρυφή σκηνή στο τελευταίο επεισόδιο

Το Netflix «παραλύει» το μυαλό μας με την αποκάλυψη για το Black Mirror

09/01/19 • 20:47 | UPD 09/01/19 • 23:32

Newsroom eleftherostypos.gr

Στο σημείο που το Black Mirror σε ρωτάει αν θες να πάρεις το βιβλίο ή την οικογενειακή φωτογραφία, κρύβεται μια σκηνή που δεν είδε κανείς.

Την τελευταία Παρασκευή του χρόνου γράφτηκε «τηλεοπτική» ιστορία. Το Netflix έκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Το Black Mirror έσπασε τους κανόνες και πειραματίστηκε. Κάπως έτσι βγήκε το Bandersnatch, ένα επεισόδιο που δεν το λες σειρά, δεν το λες ταινία, αλλά μια εμπειρία εμβύθισης.

Όλο το διαδίκτυο δε μπορούσε να σταματήσει να μιλάει γι΄αυτό. Και πώς να γίνει αλλιώς όταν έχουμε να κάνουμε με ένα περιεχόμενο που ήταν καθαρά εξατομικευμένο και βασιζόταν στις επιλογές του εκάστοτε θεατή. Κανείς δεν είδε το ίδιο επεισόδιο. Για κανέναν δεν είχε την ίδια διάρκεια. Άλλος το τελείωσε σε 45 λεπτά, άλλος σε 145.

Αυτό που είναι πιθανό να είδαν ελάχιστοι ή και κανένας, αφορά σε μια σκηνή που για να την ξεκλειδώσεις πρέπει να πατήσεις την ίδια απάντηση δύο φορές σε ένα συγκεκριμένο δίλημμα. Στο σημείο που το Black Mirror σε ρωτάει αν θες να πάρεις το βιβλίο ή την οικογενειακή φωτογραφία, πρέπει να πατήσεις το δεύτερο.

Τότε σε πετάει σε ένα χώρο όπου θα βρεις τον Τζερόμ Ντέιβις, τον άνθρωπο που έγραψε το βιβλίο Bandersnatch και ώθησε τον Στεφάν να το κάνει βιντεοπαιχνίδι. Παρανοϊκά τρομερό.

Όπως και οι λοιπές λεπτομέρειες για το επεισόδιο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον του σινεμά. Χρειάστηκε ένας χρόνος για να γραφτεί το σενάριο 157 σελίδων από τον Τσάρλι Μπρούκερ. Για να καταλάβετε, ένα συνηθισμένο επεισόδιο Black Mirror έχει 67 σελίδες σενάριο. Το Bandersnatch γυρίστηκε μέσα σε 35 μέρες και έχει τρισεκατομμύρια παραλλαγές, αλλά μόλις 5 βασικά φινάλε!