Η Γιόκο συνυπογράφει το σενάριο

Ετοιμάζεται ταινία για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο

24/10/18 • 17:24 | UPD 24/10/18 • 17:24

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο απόηχος της ταινίας Bohemian Rhapsody, που καταπιάνεται με τους Queen και εστιάζει σε αυτή την καταλυτική προσωπικότητα του Φρέντι Μέρκιουρι, έφερε στο προσκήνιο την δυνατότητα που υπάρχει για να βγουν ακόμα περισσότερες βιογραφικές ταινίες από το Χόλιγουντ. Η δεξαμενή είναι μεγάλη, το σινεμά σήμερα απλώνεται παντού κι έτσι σύντομα θα δούμε κάτι αντίστοιχο για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο.

Η Όνο ήταν αυτή που είχε την ιδέα και σκέφτηκε ότι θα μπορέσει να γίνει μια ταινία αντάξια της φήμης και της αγάπης που είχε για τον Λένον. Γι΄αυτό έκανε την πρόταση στη Universal Pictures και μαζί με τον Άντονι ΜακΚάρτεν θα αναλάβουν να γράψουν το σενάριο για την επικείμενη βιογραφία.

Το πιο σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι τη σκηνοθεσία για την ταινία θα αναλάβει ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, ένας σκηνοθέτης που μας έχει δώσει αριστουργήματα σε σινεμά και τηλεόραση. Τα δύο πιο πρόσφατα του, το Big Little Lies και το Sharp Objects αποθεώθηκαν από τους κριτικούς. Μετά τις δύο σειρές, η ταινία για τον Τζον Λένον και την Γιόκο Όνο θα σηματοδοτήσει την κινηματογραφική του επάνοδο.

Η ανάληψη αυτής της ταινίας ήταν κάτι που ήθελε από καιρό, αφού περιμένει ακόμα στην «κατάψυξη» η βιογραφία της Τζάνις Τσόπλιν που θα υποδυόταν η αγαπημένη του Έιμι Άνταμς. Αυτό που θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε είναι σε ποια περίοδο της συνύπαρξης Λένον-Όνο θα επικεντρωθεί η ταινία και σαφώς ποιοι θα κληθούν να τους ενσαρκώσουν.