Δεν τη βρίσκεις με τίποτα

Ο γέρος που βλέπεις στη φωτογραφία είναι… διάσημη ηθοποιός

11/10/18 • 16:34 | UPD 11/10/18 • 16:34

Newsroom eleftherostypos.gr

Είναι από τις ηθοποιούς που η παρουσία της σε ταινία είναι συνώνυμη της ποιότητας. Όπου έχει συμμετάσχει, υπήρχε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που δεν έπεφτε κάτω από τη βάση. Η παρουσία της στο remake του Suspiria από τον Λούκα Γκουαντανίνο δεν ήταν έκπληξη. Αυτό που είναι έκπληξη αφορά τον ρόλο της. Η Τίλντα Σουίντον αποκάλυψε επιτέλους ότι υποδύεται έναν 82χρονο ψυχίατρο στην ταινία.

Και λέμε επιτέλους μιας και μέχρι σήμερα ο Γκουαντανίνο και η παραγωγή κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό τον ρόλο της. Μέχρι πριν λίγες μέρες ισχυρίζονταν ότι τον συγκεκριμένο ρόλο τον υποδύεται ο Λουτζ Έμπερσντορφ. Μάλιστα, η Σουίντον είχε διαβάσει ένα μήνυμα του Λουτζ στο Φεστιβάλ της Βενετίας σχετικά με την ταινία και τον ρόλο.

Φυσικά ηθοποιός Λουτζ Έμπερσντορφ δεν υπάρχει και ήταν μια ταυτότητα που έφτιαξε η αγαπημένη ηθοποιός του Τζιμ Τζάρμους, από κοινού με την παραγωγή, ώστε να το κρατήσουν για έκπληξη στο κοινό. Αυτό που έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι εκτός από την εντυπωσιακή μεταμόρφωση που δεν θυμίζει με τίποτα γυναίκα, η Τίλντα Σουίντον είχε μια ιδιαίτερη απαίτηση για να μπει στο πετσί του ρόλου.

Όπως ανέφερε στους New York Times ο μακιγιέρ Μαρκ Κουλιέ, που γνώριζε την Σουίντον από το Grand’s Budapest Hotel, η Βρετανίδα ηθοποιός του ζήτησε ψεύτικα γεννητικά όργανα ανδρός. Ένα πέος και δύο όρχεις δηλαδή. Όταν της τα έδωσε, εκείνη τα τοποθέτησε ανάμεσα στα πόδια της για να μπει στην ανδρική ψυχολογία και να βοηθηθεί και στο περπάτημα της σαν άντρας. Πραγματικά καταπληκτική.