Για την ταινία Old Man and the Gun

Standing ovation στο Τορόντο για το κύκνειο άσμα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

12/09/18 • 17:14 | UPD 21/09/18 • 11:50

Newsroom eleftherostypos.gr

Το Old Man and the Gun είναι το κύκνειο άσμα του. Και ως τέτοιο είναι πιθανό να στείλει τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα Όσκαρ για τελευταία φορά.

«Δεν μπορώ να κρατήσω για πάντα. Αν και νομίζω έχω ακόμα πιο βόλτα στον ήλιο». Με αυτή τη φράση καλωσόρισε κριτικούς και κοινό στο Φεστιβάλ του Τορόντο ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ για την τελευταία ταινία της καριέρας του. Μια καριέρα που κράτησε 6 δεκαετίες και ήταν γεμάτη από επιτυχίες, αποτυχίες και γενικώς όλα όσα θα ήθελε ο κάθε ηθοποιός στο ξεκίνημα του να έχει.

Με τον ρόλο στο All the President’s Men να είναι το μεγαλύτερο highlight της καριέρας του, αλλά όχι και το μοναδικό, ο Ρέντφορντ πήρε την απόφαση να σταματήσει τη δουλειά μπροστά από τις κάμερες και να επικεντρωθεί στην προσωπική του ζωή, στη σκηνοθεσία αλλά και το Sundance, το φεστιβάλ που ο ίδιος εισήγαγε και καθιέρωσε στον κινηματογραφικό κόσμο. Κάποια μικρόβια δεν φεύγουν με καμία απόσυρση.

Το Old Man and the Gun είναι το κύκνειο άσμα του. Και ως τέτοιο είναι πιθανό να τον στείλει στα Όσκαρ για τελευταία φορά. Πρόκειται για μια crimedy, μια κωμωδία εγκλήματος σε ελεύθερη μετάφραση, με τους κριτικούς να κάνουν λόγο για ακόμα μια κλασάτη ερμηνεία από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Για τον ρόλο του ο RR λέει ότι «με προσέλκυσαν πάντοτε οι παράνομοι, οι έξω από το νόμο. Και έχω υποδυθεί τέτοιους πολύ στην καριέρα μου, οπότε τώρα είναι μια λογική συνέχεια. Εγώ υποδύομαι το θήραμα και ο Κέισι Άφλεκ τον θηρευτή. Πάντοτε με γοήτευε αυτή η δυναμική».

Μαζί με τον Ρέντφορντ και τον Άφλεκ, στο Old Man and the Gun παίζουν οι Σίσι Σπέισεκ και Ντάνι Γκλόβερ, αλλά αυτό που συμφωνούν όλοι είναι πως πρόκειται για ένα bid farewell προς τον Ρέντφορντ. Ένα κύκνειο άσμα αφιερωμένο στην πορεία του.

* Το Old Man and the Gun θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon.

Copy link
Powered by Social Snap