Με την ταινία The Front Runner

Ο Χιου Τζάκμαν βάζει ξανά πλώρη για υποψηφιότητα στα Όσκαρ [trailer]

30/08/18 • 17:52 | UPD 30/08/18 • 17:52

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Χιου Τζάκμαν μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε υποψηφιότητα στα επερχόμενα Όσκαρ. Κι αυτό γιατί ο ρόλος του στην ταινία The Front Runner έχει όλα τα φόντα.

Με τον ρόλο του P. T. Barnum στο The Greatest Showman ο Χιου Τζάκμαν έδωσε το στίγμα του για την μ. Γ. εποχή. Την εποχή μετά τον Γούλβεριν δηλαδή. Στο Logan αποχαιρέτησε ένα μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του και πήγε παρακάτω σε ένα είδος σινεμά που έχει μια σαφή στόχευση. Να του φέρει ένα Όσκαρ. Κι αν όχι αυτό, τουλάχιστον υποψηφιότητες. 

Πέρσι έφτασε πολύ κοντά καθότι ήταν παρών στις Χρυσές Σφαίρες, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί στα Όσκαρ με τέτοιο ανταγωνισμό. Φέτος ο ανταγωνισμός δεν είναι γνωστός σε όλη του την έκφανση, οπότε αυτό που μπορεί να κάνει ο Χιου Τζάκμαν είναι να ελπίζει.

Αν και από χθες όλη η Βενετία μιλάει για την ερμηνεία του Ράιαν Γκόσλινγκ στο First Man, ο Χιου Τζάκμαν μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε υποψηφιότητα στα επερχόμενα Όσκαρ. Κι αυτό γιατί ο ρόλος του στην ταινία The Front Runner έχει στοιχεία που είχε ο ρόλος στο The Greatest Showman και κάτι παραπάνω.

Είναι δηλαδή ξανά ένας ρόλος βγαλμένος από την πραγματικότητα. Μόνο που τώρα είναι στο πιο κοντινό παρελθόν και απηχεί στην αμερικανική μνήμη. Κάτι τέτοιο είναι πάντοτε πιο δυνατό. Ο Γκάρι Χαρτ είναι ένας πρώην διεκδικητής του προεδρικού θώκου των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια ένας όψιμος διεκδικητής, αφού τελικά δεν κατάφερε να περάσει από τις εκλογές για τον εκλεκτό των Δημοκρατικών. Υποψήφιος το 1988 απέναντι στον Τεντ Κένεντι και τον Μάικλ Ντουκάκις, ο Χαρτ είδε την προεκλογική του εκστρατεία να εκτροχιάζεται ύστερα από εμπλοκή του σε ένα ερωτικό σκάνδαλο.

Η αποκάλυψη ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με την Ντόνα Ράις έδωσε ένα γερό χτύπημα στο προφίλ του και τον έθεσε ουσιαστικά νοκ άουτ.

Στην ταινία που σκηνοθετεί ο Τζέισον Ράιτμαν, ο Χιου Τζάκμαν υποδύεται τον Γκάρι Χαρτ και στο πλάι του εμφανίζονται οι Βέρα Φαρμίγκα, Τζ. Κ. Σίμονς, Άλφρεντ Μολίνα, Σάρα Πάξτον και Κέιτλιν Ντένβερ.

Το The Front Runner θα περάσει πρώτα από το Telluride Festival στο Κολοράντο και μετά θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις αρχές Νοεμβρίου.