Ο Τζιμ Πάρσονς είναι η αιτία

Ρίχνει αυλαία το Big Bang Theory – Τέλος μετά από 12 σεζόν

23/08/18 • 15:30 | UPD 23/08/18 • 15:30

Newsroom eleftherostypos.gr

Η 10η και η 11η σεζόν έδωσαν μια νέα ώθηση και αναθέρμαναν το πρωταρχικό μας ενδιαφέρον. Μολαταύτα, το Big Bang Theory δε θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα.

Μετά από 11 σεζόν είναι ένα από τα 3-4 κορυφαία sitcoms όλων των εποχών. Κι ακόμα παραπάνω, μιας και είχε μια πραγματικά πρωτότυπη αρχική ιδέα που έγινε πράξη με τρομερά εύστοχο τρόπο. Όλα τα ωραία τελειώνουν και η αλήθεια είναι πως το Big Bang Theory κράτησε πολύ περισσότερο από τα ωραία. Ίσως γιατί ήταν σούπερ ντούπερ ωραίο.

Κάπου στην 9η σεζόν η σειρά είχε αρχίσει να χάνει την αίγλη της. Τα ερωτικά παιχνίδια Λέοναρντ και Πένι είχαν κουράσει αρκετά, ενώ μέχρι και ο Σέλντον με την Έιμι είχαν μπει σε αυτό το τριπάκι. Αυτό που κάποτε ένωνε τους 4 και ένωνε κι εμάς μαζί τους είχε πια ξεθωριάσει.

Όμως αυτή είναι η μαγκιά, αν θέλετε, των σεναριογράφων στην αμερικανική τηλεόραση. Ξέρουν πότε έρχεται η κοιλιά σε κάτι και πως να το επανορθώσουν. Η 10η και η 11η σεζόν έδωσαν μια νέα ώθηση και αναθέρμαναν το πρωταρχικό μας ενδιαφέρον. Μολαταύτα, το Big Bang Theory δε θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα.

Αν και αποτελεί έναν παράδεισο με τους 3 πρωταγωνιστές να αμείβονται με 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας, ο Τζιμ Πάρσονς αποφάσισε πως είχε έρθει το τέλος για εκείνον. Ιδίως μετά και το Young Sheldon που ξεκίνησε πέρσι. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές που είχαν πει Ναι στη συνέχεια της σειράς, ο Πάρσονς ήθελε η 12η σεζόν να είναι η τελευταία γεύση από τον Σέλντον Κούπερ.

Όπως είναι λογικό, η ανακοίνωση του CBS έφερε συγκίνηση σε φανατικούς θαυμαστές και στο καστ. Η Κάλι Κουόκο πρώτη απ΄όλους έκανε την ανάρτηση-αντίο για το Big Bang Theory. Σε μια μέρα μάλιστα που είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα για την 12η και τελευταία σεζόν.

«Αυτή η διαδρομή ήταν ένα όνειρο που άλλαξε τις ζωές μας. Όποτε και να τελείωνε, η καρδιά μου θα γινόταν κομμάτια. Με δάκρυα στα μάτια, υποσχόμαστε να σας φέρουμε την καλύτερη σεζόν της σειράς. Στους θαυμαστές, στους τεχνικούς, στις οικογένειας μας, στον Τσακ Λόρε (ο σεναριογράφος), στη Warner Bros, στο CBS και σε όσους μας στήριξαν αυτά τα χρόνια, σας ευχαριστούμε. Η τελευταία μας έξοδος θα κάνει μεγάλο μπαμ.»