#Tags:

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ «Ε.Τ.»

Ο Αντώνης Κανάκης μιλά για την επιστροφή των Ράδιο Αρβύλα

27/11/17 • 12:50 | UPD 27/11/17 • 12:52

Οι «Ράδιο αρβύλα» επιστρέφουν για 11η χρονιά, απόψε, στις 23.45, μέσα από τη συχνότητα του ANT1 και είναι έτοιμοι -ξανά- να γράψουν ιστορία.

Αποτελούν μία από τις μακροβιότερες εκπομπές, πλέον, της ελληνικής τηλεόρασης. Eχουν θεωρηθεί ως η πιο δεμένη και επιτυχημένη ομάδα της μικρής οθόνης, ενώ έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα φανατικό κοινό που τους ακολουθεί πιστά.

Οι «Ράδιο αρβύλα» επιστρέφουν για 11η χρονιά, απόψε, στις 23.45, μέσα από τη συχνότητα του ANT1 και είναι έτοιμοι -ξανά- να γράψουν ιστορία.

Η σατιρική εκπομπή θα προβάλλεται κατά περιόδους, ανάλογα με την επικαιρότητα και σε φάσεις που οι συντελεστές πιστεύουν ότι θα έχουν κάτι να πουν, με τα στελέχη του σταθμού του Αμαρουσίου να στοχεύουν σε απογείωση της late night ζώνης. Αλλωστε, η παρέα από τη Θεσσαλονίκη με μπροστάρη τον Αντώνη Κανάκη έχει αποδείξει ότι γνωρίζει το μυστικό της επιτυχίας και του τρόπου να σαρώνει στους πίνακες της Nielsen.

«Το Ράδιο αρβύλα, όπως είχα ανακοινώσει στο τέλος της περσινής σεζόν, από φέτος θα βγαίνει στον αέρα με την συχνότητα ενός τηλεοπτικού ‘‘special event’’, δεν θα υπάρχει δηλαδή κάποιο σταθερό ραντεβού. Σήμερα στις 23:45, στον ΑΝΤ1, θα βγει στον αέρα το πρώτο από τα λίγα επεισόδια ‘‘Ράδιο αρβύλα’’ για την φετινή σεζόν. Προσωπικά, είχα ανάμικτη διάθεση κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του επεισοδίου αυτού. Χαρά και πολύ ενθουσιασμό σε δημιουργικό επίπεδο και συνάμα ιδιαίτερο προβληματισμό, θλίψη και πολλές φορές θυμό, αφού χρειάστηκε να παρακολουθήσω και πάλι πολύ στενά και να καταπιαστώ με όλα τα θλιβερά και εξοργιστικά φαινόμενα της πολιτικής, κοινωνικής, τηλεοπτικής ζωής της χώρας, τα οποία καταφέρνουν και γίνονται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο θλιβερά, όλο και πιο εξοργιστικά. Περισσότερα σήμερα το βράδυ…», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο Αντώνης Κανάκης.

Από το 2008

Με αφορμή το come back των Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά, Χρήστου Κιούση και Στάθη Παναγιωτόπουλου, μια αναδρομή στην πορεία τους μέχρι σήμερα… κρίνεται απαραίτητη.

Η κοινή τους ιστορία ξεκινά στις 14 Απριλίου 2008, όπου κάνουν για πρώτη φορά πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του ANT1, στο δικό τους στούντιο, στη Θεσσαλονίκη, αφού ποτέ δεν δέχθηκαν να εγκαταλείψουν τη συμπρωτεύουσα για τη μεγαλόπολη. Η σατιρική εκπομπή θα προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 17.45, με τα θέματα της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας να σχολιάζονται με καυστικό χιούμορ.

Από τις 15 Μαΐου του ίδιου έτους, στην εκπομπή εντάσσεται και η ζωντανή μουσική, αρχικά στην έναρξη των εκπομπών και αργότερα στη λήξη.

Λίγους μήνες αργότερα και με την έναρξη της νέας σεζόν, τον Οκτώβριο του 2008, δηλαδή, η ομάδα επιστρέφει στην ίδια ώρα, αλλά πιο ανανεωμένη, με προσθήκες όπως η στήλη Top Επικαιρότητας (μια σειρά από βίντεο από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά και από τις ειδήσεις που σχολιάζονταν από το πάνελ της εκπομπής) και η στήλη με ιντερνετικά (βίντεο που τηλεθεατές έστελναν στην εκπομπή κυρίως από το Internet), που παρουσίαζαν η Ευγενία Σαμαρά και η Χριστίνα Μουστάκα.

Η τρίτη χρονιά θα φέρει αλλαγές, αφού από τον Ιανουάριο του 2010 μετακομίζουν στις 23.00, στοχεύοντας να εκτοξεύσουν τη βραδινή ζώνη του σταθμού. Και το καταφέρνουν! Από το ξεκίνημα, όμως, της τηλεοπτικής περιόδου 2010-2011 και έπειτα από απόφαση του Αντώνη Κανάκη, η εκπομπή προβάλλεται μόνο κατά τις 4 πρώτες μέρες της εβδομάδας, Δευτέρα έως Πέμπτη, και τις Κυριακές. Τη σεζόν 2015-2016 οι μέρες προβολής ελαχιστοποιούνται, επίσης, ύστερα από επιθυμία των συντελεστών, και οι «Ράδιο αρβύλα» προβάλλονται πλέον κάθε Δευτέρα βράδυ, στις 23.15.

Πέρσι, η παρέα φρόντισε να λείπει ακόμα περισσότερο στους φανατικούς της, βγαίνοντας στον αέρα μόνο μία φορά κάθε δέκα πέντε ημέρες, καθηλώνοντας ωστόσο το κοινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα ποσοστά τηλεθέασης της πρεμιέρας τους, στις 21 Νοεμβρίου, όπου τα μηχανάκια της Nielsen χτύπησαν στο γενικό σύνολο 37,8% και στο νεανικό κοινό 40,9%.

Κατερίνα Θεοδωροπούλου
Μάρτζυ Λαζάρου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου