«Το Κύμα» θα βάλει τα γυαλιά σε κάθε Χολιγουντιανή ταινία καταστροφής

23/09/17 • 08:00 |

Το #ΕΤMagazine προτείνει την ταινία της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις...

Μπορεί αυτή η εβδομάδα να είναι της νέας ταινίας του Kingsman, αλλά αξίζει να αναφερθούμε σε ένα άλλο κρυμμένο διαμάντι του κινηματογράφου που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Γράφει ο Άρης Σώζος

Δεν είναι άλλο από το «Bolgen» που ξεκίνησε να προβάλλεται από την Πέμπτη στους κινηματογράφους με την ελληνική ονομασία «Το Κύμα».

Αξίζει να αναφερθεί πως η ταινία άργησε 2 χρόνια να φτάσει μέχρι τις ελληνικές αίθουσες. Η ταινία είναι Νορβηγικής παραγωγής του 2015 από τον σκηνοθέτη Ρορ Ούθαουγκ και αυτό που έρχεται να κάνει είναι να βάλει στη θέση τους τα μεγάλα μπλοκμπάστερ που θέλουν τον κόσμο να τελειώνει.

Το έχουμε δει σε ταινίες από το «Αρμαγεδδών» μέχρι το «2012». Ο κόσμος, χωρίς λόγο και αιτία αρχίζει να καταστρέφεται και οι ήρωες προσπαθούν να επιβιώσουν και εκεί που αυτές οι ταινίες δεν κερδίζουν στο σενάριο, το κάνουν με τα ειδικά εφέ. Είναι μία τίμια λύση και μία δοκιμασμένη συνταγή.

Εδώ όμως μιλάμε για Ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Αν έχουμε μάθει κάτι είναι πως, ειδικά οι Σκανδιναβοί, έχουν την μαγική ικανότητα να απογειώνουν οποιοδήποτε θέμα και αν ασχοληθούν.

Αυτή τη φορά το κάνουν με ταινία καταστροφής. Στην ορεινή και συνάμα τουριστική περιοχή Γκιράνγκερ, ανιχνεύεται ένα κύμα ύψους 80 μέτρων που ετοιμάζεται να σαρώσει το χωριό. Κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Νορβηγός ηθοποιός Κρίστοφερ Γιόνερ που υποδύεται έναν γεωλόγο που ετοιμάζεται να μετακομίσει με την οικογένεια του. Το πρόβλημα είναι πως δεν θα προλάβει να το κάνει. Ακολουθεί μία μάχη για επιβίωση, που δείχνει ότι οι καταστροφές χτυπούν ακόμη και στα πιο ανέλπιστα σημεία.

Τo trailer θα σε πείσει.

Η ταινία βρίσκεται ήδη στους κινηματογράφους και εκτός από τα ειδικά εφέ ξεχωρίζει και για το καλοδουλεμένο σενάριο. Είναι μία καλή ταινία δράσης που θα σε ξεκολλήσει από την βαρετή Χολιγουντιανή συνταγή.