Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Ελλάκτωρ-Motor Oil: Κοντά σε συμφωνία με Βαρδινογιάννη οι Μπάκος – Καϋμενάκης για την πώληση του μεριδίου τους

3 λεπτά
Ελλάκτωρ-Motor Oil: Κοντά σε συμφωνία με Βαρδινογιάννη οι Μπάκος – Καϋμενάκης για την πώληση του μεριδίου τους

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της Motor Oil αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εν μέσω πληροφοριών για επικείμενο deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης είναι κοντά σε συμφωνία για πώληση του μετοχικού μεριδίου που κατέχουν στην Ελλάκτωρ στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Οι δύο εφοπλιστές ελέγχουν σήμερα ποσοστό περίπου 30% στην Ελλάκτωρ. Αν τελικά οι διαπραγματεύσεις ευοδοθούν θα δοθεί τέλος στη μακρά αντιπαράθεση με την ολλανδική Reggeborgh. Οι πληροφορίες θέλουν το αντίτιμο να ανέρχεται στα 190 εκατ. ευρώ.

Οι Μπάκος – Καϋμενάκης είχαν αγοράσει τις μετοχές έναντι 135 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία φέρεται να περιλαμβάνει και την πώληση των δραστηριοτήτων ΑΠΕ της Ελλάκτωρ (εταιρεία Άνεμος) στον Βαρδινογιάννη.

«Μετά από σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλονται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των Εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του Επενδυτικού Κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω Εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο Επενδυτικό Κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω Εταιρειών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 3,2 δισ. η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος – Πως εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Mύκητας candida auris: Για αυτούς τους 4 λόγους συνιστά παγκόσμια απειλή

ΔΕΗ επιστροφή: Πώς θα δοθούν τα αναδρομικά από τον Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]