3.500 προσλήψεις από Facebook και Google στην Βρετανία

22/11/16 • 20:15 | UPD 22/11/16 • 20:17

Ο τεχνολογικός κολοσσός Facebook πρόκειται να προχωρήσει σε προσλήψεις 500 υπαλλήλων στη Βρετανία, καθώς αναμένεται να ανοίξει νέα γραφεία στο Λονδίνο, αυξάνοντας το προσωπικό κατά 50%.

Η εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μεταφερθεί στα νέα γραφεία της το 2017 και σχεδιάζει να αυξήσει το προσωπικό.

Η αντιπρόεδρος Facebook σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Νίκολα Μέντελσον, τόνισε πως πολλές από τις θέσεις θα αφορούν επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης, υποστηρίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένα από τα καλύτερα μέρη για μια εταιρία τεχνολογίας και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Facebook.

Google

Η κίνηση του κολοσσού έρχεται μετά την ανακοίνωση της Google ότι πρόκειται να διευρύνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της στο Λονδίνο, προχωρώντας στη δημιουργία 3.000 νέων θέσεων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Google, Σουντάρ Πιτσάι, στην πρώτη του επίσκεψη στη Βρετανία υποστήριξε πως το κτίριο δέκα ορόφων θα είναι έτοιμο το 2018 και θα μπορούν να απασχολούνται τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενοι. Οι ανακοινώσεις των τεχνολογικών κολοσσών της Σίλικον Βάλεϊ έρχονται να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

«Εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι σαφές για εμένα ότι η επιστήμη των υπολογιστών έχει ένα λαμπρό μέλλον με τα ταλέντα που υπάρχουν, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το πάθος για την καινοτομία. Είναι κάτι που βλέπουμε γύρω μας.

Θέλουμε να δείξουμε την αφοσίωσή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας για τα νέα γραφεία στο Κινγκς Κρος», δήλωσε ο Πιτσάι, ο οποίος ανακοίνωσε το επενδυτικό πλάνο 1,16 δισ. ευρώ.

Αθηνά Σούτζου
asoutzou@e-typos.com

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου