Ένας… μετεωρίτης στο κέντρο της Αθήνας

11/11/16 • 19:52 | UPD 11/11/16 • 19:55

Ένα.. διαφορετικό θέαμα αντίκρισαν οι Αθηναίοι το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, αφού μέσα στη μέση υπήρχε ένας… μετεωρίτης!

Φυσικά δεν πρόκειται για πραγματικό μετεωρίτη, αλλά για ευρηματική καμπάνια ευαισθητοποίησης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης.

Με αυτό τον πρωτότυπο, η ΕΑΕΕ θέλησε να τονίσει την αξία της ασφάλισης, θυμίζοντας ότι με τη μέριμνα και τον έγκαιρο προγραμματισμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα απρόβλεπτα γεγονότα.

Η ΕΑΕΕ, τα 2 τελευταία χρόνια, αξιοποιεί την Ημέρα Ασφάλισης με σκοπό να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει όλους μας για την μεγάλη σημασία της ασφάλισης. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα, η οποία κατέχει τα πιο χαμηλά ποσοστά συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φέτος, η καμπάνια της ΕΑΕΕ εστιάζει στο αναπάντεχο και στο απρόβλεπτο που ανά πάσα στιγμή μπορεί μας συμβεί στην καθημερινότητά μας. Και όταν το αναπάντεχο συμβεί καλό είναι να μας βρει όλους προετοιμασμένους, αφού θα έχουμε επιλέξει να είμαστε ασφαλισμένοι.

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι «Εκεί που δεν …το περιμένεις» ενώ η υπογραφή της είναι «Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω», αναδεικνύοντας την αξία της ασφάλισης.

Στο χώρο του Συντάγματος έγινε από το βράδυ της Πέμπτης η εγκατάσταση μίας ειδικά σχεδιασμένης κατασκευής που προσομοιάζει στη μορφή ενός μετεωρίτη, συμβολίζοντας το απρόβλεπτο. Ειδική ομάδα ενημέρωσε χιλιάδες περαστικούς μοιράζοντας το ενημερωτικό έντυπο που δημιουργήθηκε ακριβώς για να τονίσει τα καθημερινά απρόβλεπτα που μπορεί να συμβούν και τον τρόπο με τον οποίο εμείς μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Για εκείνους που επιλέξανε να απαθανατίσουν με μία selfie τον μετεωρίτη, συντροφιά με τον αστροναύτη που κυκλοφορούσε στο χώρο, η ομάδα της ΕΑΕΕ πρόσφερε ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο.

Η καμπάνια όμως δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζει με videos τα οποία θα προβληθούν στον ψηφιακό χώρο, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το μήνυμα ότι η ζωή μας, η περιουσία μας, το μέλλον των παιδιών μας, η δική μας ποιότητα ζωής αξίζουν πολλά και πρέπει να προστατευθούν με υπευθυνότητα. Επειδή τα απρόοπτα συμβαίνουν στη ζωή μας, επιλέγουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, επιλέγουμε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του, επιλέγουμε να είμαστε ασφαλισμένοι.

meteoritis-syntagma2-1300