Ξεσκονίζουν την υπόθεση της Folli Follie για νέα αδικήματα

10/12/18 • 08:51 | UPD 10/12/18 • 08:51

Αντωνία Ξυνού

Ο εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, προχώρησε στη δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου

Στη διερεύνηση και άλλων κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτή της χειραγώγησης της αγοράς αλλά και της πλαστογραφίας, προχωρά ο οικονομικός εισαγγελέας για την υπόθεση της Folli Follie, έχοντας πλέον ολοκληρώσει το σκέλος που αφορά στην απάτη και στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πρόκειται για αδικήματα που περιγράφονται από την έκθεση της Α&Μ και από τα όσα φέρεται να διαπιστώνει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τις πωλήσεις μετοχών εκ μέρους των βασικών μετόχων, μέσα στο 2017, καθώς τα στοιχεία των ισολογισμών ήταν παραποιημένα επί σειρά ετών, περιλαμβανομένου και του 2016.

Ποινικές διώξεις

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά δέκα ατόμων, ανάμεσά τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου, για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, προχώρησε στη δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας και του υιού τους Τζωρτζη, του διευθύνοντος συμβούλου και ακόμη τριών μελών του Δ.Σ., καθώς επίσης και του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την πρώτη δέσμευση περιουσίας της οικογένειας, είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για μία «μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών», οι οποίοι «εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας, προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap