3 μύθοι γύρω από το κοτόπουλο

07/11/18 • 11:23 | UPD 07/11/18 • 11:23

Newsroom eleftherostypos.gr

Μύθος ή αλήθεια; Εικασίες ή επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις; Κατά καιρούς έρχονται στο προσκήνιο αρκετές συζητήσεις που κάθε άλλο παρά επιστημονικά αποδεδειγμένες είναι.

Μύθος ή αλήθεια; Εικασίες ή επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις; Κατά καιρούς έρχονται στο προσκήνιο αρκετές συζητήσεις που κάθε άλλο παρά επιστημονικά αποδεδειγμένες είναι.

Κάποιες τέτοιες, αφορούν και το κοτόπουλο με πιο διαδεδομένη αυτή που αναφέρει ότι είναι η αιτία για τη γυναικομαστία στους άνδρες. Ο συγκεκριμένος μύθος σχετίζεται με την εσφαλμένη εντύπωση ότι μεταξύ της τροφής του κοτόπουλου, βρίσκονται και κάποια οιστρογόνα, τα οποία με τη σειρά τους επιφέρουν αυτό το αποτέλεσμα στους άντρες. Φυσικά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι ακούγεται εντάσσεται στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να διατηρηθεί ένας μύθος.

  • Save

Παράλληλα, ένας άλλος μύθος που αφορά στο κοτόπουλο, έχει να κάνει με τη μικρή διατροφική αξία της φτερούγας. Παρόλο λοιπόν που το στήθος και το μπούτι, είναι τα κυρίαρχα στο μυαλό του καταναλωτή, η διατροφική αξία της φτερούγας είναι πολύ σημαντική και μαζί με το στήθος είναι τα πιο άπαχα κομμάτια και ενδείκνυνται για διατροφή με περιορισμένα λιπαρά και περισσότερες πρωτεΐνες.

Ο τρίτος μύθος, έχει να κάνει με την πέτσα. Ακούγεται συνέχεια πως για να ελαχιστοποιηθούν οι θερμίδες πρέπει να αφαιρούμε την πέτσα πριν μαγειρέψουμε το κοτόπουλο. Και αυτό είναι ουσιαστικά ένας μύθος καθώς εκείνο που έχει σημασία είναι να μην καταναλώσουμε την πέτσα. Απεναντίας, το ψήσιμο με την πέτσα θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση των φυσικών χυμών του κοτόπουλου, ενώ δεν θα επηρεάσει τη θερμιδική μας επιβάρυνση. Αρκεί πάντα να μην την καταναλώσουμε, εάν δεν θέλουμε να επιβαρυνθούμε με τις επιπλέον θερμίδες! Καλή όρεξη λοιπόν, με μια από τις πιο υγιεινές τροφές, το κοτόπουλο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ.