ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Με την πλάτη στον τοίχο η Folli Follie: Αναστολή της μετοχής και προσφυγές

30/05/18 • 08:14 | UPD 30/05/18 • 10:12

Στενεύει o κλοιός για τη Folli Follie μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της, αλλά και τις νομικές σε βάρος της ενέργειες που ετοιμάζει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Στενεύει o κλοιός για τη Folli Follie μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της, αλλά και τις νομικές σε βάρος της ενέργειες που ετοιμάζει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Με τα ερωτήματα για τα ταμειακά διαθέσιμα αλλά και τα σημεία πώλησης να μένουν ακόμα αναπάντητα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ομίλου θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να δώσει απαντήσεις που ενδεχομένως να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Μάλιστα, διαδικτυακά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, επέστρεψε στην Αθήνα μετά από πολυήμερη απουσία στο Χονγκ Κονγκ για να αναλάβει ο ίδιος τους χειρισμούς της υπόθεσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρίας, ενώ, αν η Επιτροπή δεν μείνει ικανοποιημένη από τις εξηγήσεις που θα δώσει η Folli Follie, δεν αποκλείεται να της επιβάλει και διοικητικές κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της εισηγμένης. Σε ανακοίνωσή της η Folli Follie ανέφερε ότι η ίδια αιτήθηκε την αναστολή «μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρία μας», ενώ σημείωνε ότι αυτό έγινε «προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «άδειαζε» ουσιαστικά τον όμιλο τονίζοντας ότι στην επιστολή της η εταιρία «δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης».

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά για ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, καθώς και συλλογικές αγωγές διεκδίκησης αποζημίωσης για την υπόθεση της Folli Follie, προανήγγειλε η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών κάνει λόγο για «διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας της Κεφαλαιαγοράς του ΧΑΑ και του ΧΠΑ από τις πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης και των βασικών της μετόχων» αλλά και για «πρωτοφανή αδράνεια της αρμόδιας Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προστατέψει το επενδυτικό κοινό, με την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευση της μετοχής και των παραγώγων της στον προσήκοντα χρόνο». Η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς «για την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου προσώπου και Αρχής που τυχόν συμμετείχε στις ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις: α) της τέλεσης χρηματιστηριακής απάτης και β) της χειραγώγησης της τιμής της μετοχής, των παραγώγων, των ομολογιών και Adr’s της εταιρίας». Ακόμα, ζητά να παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να ενημερωθούν επαρκώς οι επενδυτές και να εκλείψουν οι όποιες υπόνοιες για χειραγώγηση της τιμής της μετοχής ή για χρήση εσωτερικής προνομιακής πληροφόρησης από ορισμένους επενδυτές.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι που διενεργεί η Ernst & Young, ωστόσο, δεδομένου ότι η Folli Follie διαθέτει πολλές θυγατρικές στο εξωτερικό και το πόρισμα θα καθυστερήσει, τα όποια αποτελέσματα θα δίνονται τμηματικά.

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap