Γκότσης: Δεν βρέθηκε σε κίνδυνο η αγορά λόγω της Folli Follie

16/05/18 • 14:39 | UPD 16/05/18 • 14:39

Ξεκάθαρες απαντήσεις για το ζήτημα της Folli Follieκαι τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έδωσε ο κ. Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος της Ε.Κ. μιλώντας στο SBC και τη Σοφία Ροδοπούλου.

Ο κ. Γκότσης δήλωσε ότι η επιλογή μη αναστολής της διαπραγμάτευσης της Folli Follie, ήταν η ορθότερη. Όπως εξήγησε για να γίνει αναστολή μιας μετοχής, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα “ένα εσωτερικό εταιρικό πρόβλημα», όπως συνέβη στην περίπτωση της Sunlight, όπου μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας, η απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής ήταν άμεση.

«Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει σε αναστολή της διαπραγμάτευσης μιας μετοχής λόγω ενός δημοσιεύματος η μιας φήμης». «Για να γίνει αναστολή διαπραγμάτευσης θα πρέπει να υπάρξει κίνδυνος για την κεφαλαιαγορά γενικότερα», δήλωσε ο κ. Γκότσης, εκφράζοντας τη διαφωνία του για το γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο κλονίστηκε λόγω της υπόθεσης της Folli Follie.

Επίσης ο κ. Γκότσης διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ε.Κ. θα ερχόταν σε επαφή με τις αντίστοιχες εποπτικές αρχές των ΗΠΑ.

Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση του ελέγχουν των λογιστικών καταστάσεων της χρήσης του 2017 της Folli Follie, από την ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία «Ernst & Young», με τον κ. Γκότση να δηλώνει ότι η Ε.Κ. δεν έχει δώσει συγκεκριμένη προθεσμία για να λάβει απαντήσεις από τη Folli Follie.

Στην συνέντευξη του ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη